“Cumhurbaşkanı Erdoğan vergi paketinde zenginlere vergi affı getirilmesini istedi” iddiası

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi paketinde zenginlere vergi affı getirilmesini istedi” iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan vergi paketinde zenginlere vergi affı getirilmesini istedi” iddiası
Yayınlama: 21.08.2024
3
A+
A-

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi paketinde zenginlere vergi affı getirilmesini istedi” iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vergi paketi hususundaki tercihlerinin, iddia edilenin tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“TBMM’den geçen son vergi paketinin herhangi bir aşamasında, ‘zenginlere vergi affı’ gibi bir konunun gündeme gelmesi söz konusu değildir. Meclis tarafından onaylanarak yasalaşan paketle vergide adalet ve etkinliğin artırılması hedeflenmiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.