Kadıköy Belediyesinden ailelere ekonomik destek

Kadıköy Belediyesi 2017 yılından bugüne kadar ihtiyaç sahibi birçok ailenin ekonomisine destek olmak amacıyla alışveriş kartı sosyal desteği sağlıyor.

Kadıköy Belediyesinden ailelere ekonomik destek
Yayınlama: 21.08.2024
2
A+
A-

Kadıköy Belediyesi 2017 yılından bugüne kadar ihtiyaç sahibi birçok aileye alışveriş kartı desteği sağlıyor. Karta 2017 yılından itibaren gıda ve temizlik, 2020 yılından itibaren de bebek bezi ve kırtasiye desteği için nakit yüklemesi yapılıyor.

Gıda, temizlik gibi temel ihtiyaç malzemelerinin alınabildiği alışveriş kartına her eğitim ve öğretim yılı başında ana sınıfı, ilk ve ortaokul, lise öğrencileri için kırtasiye desteği de yılda bir defa ekleniyor. Ailede eğitim gören birey sayısına göre her birey için ayrı verilen destek, karta her ay yüklenen aylık miktarın üzerine ekleniyor.

Kadıköy Belediyesi ayrıca 0-3 yaş arası bebeği olan ihtiyaç sahibi bireyler 3 yıl boyunca bebek bezi yardımı alabiliyorlar. Alışveriş Kartından 2017 yılından bugüne kadar 8 bin 200 hane faydalandı. Bebek bezi desteğinden 2020 yılı itibarıyla 987, eğitim ve kırtasiye desteği hizmetinden ise 4 bin 239 kişi faydalandı.

Yetkililer, Kadıköy sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi kişilerin Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne giderek Alışveriş Kartı desteği başvurusu yapabileceklerini duyurdu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.