Milletvekili Erol: Sığınmacıların tamamının eksiksiz bir şekilde kayıtları yapılmalıdır

Elazığ, 21 Ağustos (Hibya) – Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, düzensiz göç hakkında açıklama yaptı.

Milletvekili Erol: Sığınmacıların tamamının eksiksiz bir şekilde kayıtları yapılmalıdır
Yayınlama: 21.08.2024
1
A+
A-

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol sığınmacı ve düzensiz göç sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yaptığı açıklamada “Suriye'den ve diğer ülkelerden gelen sığınmacıların tamamının eksiksiz bir şekilde kayıtları yapılmalıdır. Kentlerimizin artan nüfus yoğunluğu salgın hastalıklar ve sel, yangın, deprem gibi afet durumlarında kamu hizmetlerinin zorlaşmasına neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Suriye'den ve diğer ülkelerden gelen sığınmacıların ve düzensiz göçmenlerin tamamının eksiksiz bir şekilde kayıtları yapılması gerektiğini belirten Milletvekili Erol, şunları söyledi:

“2011'den bu yana devam eden Suriye iç savaşında Türkiye'nin sığınmacılar için uyguladığı “açık kapı” politikası ile ülkemize giriş yapan Suriyelilerin yakın zamanda ülkelerine geri dönecekleri düşüncesi, sığınmacı akınının giderek artması, gelen sığınmacıların kayıtlarının doğru düzgün yapılmamasına neden olmuştur. Sığınmacılar sorununun Türkiye için sosyal sorunlar ve güvenlik riskleri yarattığı açıktır. Suriye'den gelen sığınmacıların tamamının eksiksiz bir şekilde kayıtları yapılmalıdır. Kentlerimizin artan nüfus yoğunluğu salgın hastalıklar ve sel, yangın, deprem gibi afet durumlarında kamu hizmetlerinin zorlaşmasına neden olmaktadır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.