Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çiftçi Destek Projesi’ni Gömeç’ten başlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, üreten çiftçilere destek olmak ve sürdürülebilir tarımın önünü açmak amacıyla Çiftçi Destek Programı’nı Gömeç’ten başlattı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çiftçi Destek Projesi’ni Gömeç’ten başlattı
Yayınlama: 20.08.2024
0
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çiftçi Destek Programı, üreten çiftçilere destek olmak ve üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla Gömeç’te bamya alım töreni ile gerçekleştirildi.

Başkan Akın, Gömeçli çiftçilerden 10 ton bamyayı piyasanın yüzde 25 üstünde bir tutar olan 90 liradan aldıklarını duyurdu. Üreticilere alım garantisi verdiklerini belirten Akın, sırasıyla; susam, fasulye, nohut gibi ürünlerde de alımlar yapacaklarını dile getirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ‘Yakın Market’ ve ‘Yakın Manav’ oluşturacaklarını müjdeleyen Başkan Akın, Cumhuriyet Köyleri kurarak kırsalda kalkınmayı sağlayacaklarını dile getirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çiftçi Destek Projesi’ni Gömeç’ten başlattı

Gömeç’in Yaya Mahallesi’nde üreticilerle birlikte bamya hasadına katılan Akın, şu açıklamayı yaptı:

“Biz onun için Balıkesir Planlama ve Kalkınma Ajansı’nı kurduk. Bu çerçevede ilk faaliyetimize de bamya ile başladık. Çiftçimizin ürettiği bamyaya satın alma garantisi veriyoruz. Ürünlerimizi çiftçilerimizle birlikte topluyoruz ve piyasa fiyatının yaklaşık yüzde 25 üstünde bir rakamla alıyoruz. Böylelikle vatandaşlarımızın bütçesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Biz bunları aldıktan sonra katma değeri yüksek hale getireceğiz. Bamyadan sonra susam gelecek, fasulye gelecek. Hepsini planladık, bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu süreci Balıkesir’de yetişen ve üretimi yapılan tüm ürünlere yaymak için Planlama Ajansı ve tarım komisyonundaki arkadaşlarımız ile birlikte çalışma yaptık. Şunu unutmayalım; Köylü milletin efendisidir.”

Başkan Akın, üretimin kalkınması ve kırsalın gelişmesi adına ‘Cumhuriyet Köyü’ kurma projesini hazırladıklarını da duyurdu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.