Bakan Kacır: 28 bin nitelikli istihdamın ve 57,7 milyar lira sabit yatırımın önünü açtık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Başkent OSB’de 500 milyon liralık yatırımla, 150 ilave istihdam oluşturacak Nuriş Prefabrik Sandviç Panel Fabrikasının temelini attı.

Bakan Kacır: 28 bin nitelikli istihdamın ve 57,7 milyar lira sabit yatırımın önünü açtık
Yayınlama: 20.08.2024
1
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır ile Ticaret Bakanı Bolat, Nuriş Prefabrik Sandviç Panel Fabrikasının temel atma törenine katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, törende yaptığı konuşmada ülkenin üretim kabiliyetine ve gücüne yeni bir halka daha eklemenin memnuniyeti içinde olduklarını söyledi.

Orta Vadeli Program kapsamında tüm bakanlıklar ile yakın iş birliği ve koordinasyon sağlarken kapsamlı ve gayretli çalışmanın karşılığını güçlü bir şekilde aldıklarını belirten Bakan Kacır, ekonominin dayanıklılığını artıran politikaları kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

Bakan Kacır, bakanlık olarak prefabrik yapı sektörünün de parçası olan metal yapı malzemeleri alanında 2012'den bu yana bin 354 yatırım için teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, “28 bin nitelikli istihdamın ve 57,7 milyar lira sabit yatırımın önünü açtık.” dedi.

“İstikrar devam ettikçe büyümemiz artacak”

Ticaret Bakanı Bolat, temeli atılan tesisin yaklaşık 1,5 yılda hizmete açılacağına işaret ederek, “İstikrar devam ettikçe, büyümemiz, gelişmemiz ve güçlenmemiz artacak. Türkiye Yüzyılı vizyonu ile ülkemizi çok daha iyi yarınlara hep birlikte yükselteceğiz. Nice yatırımlarla, ülkemizin gelişme ve sanayileşme yolundaki ilerlemesi mümkün olacaktır.” diye konuştu.

Törene; Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Başkent OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk, NURİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Turan ile Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç da katıldı.

Tesisin temeli için ilk harç, Bakan Kacır, Bakan Bolat ve protokol üyelerinin butona basmasıyla atıldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.