Konya Büyükşehir Belediyesinden “Bisbulans” hizmeti

Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçede bisiklet tamircisi olmayan mahallelere, bisiklet tamir aracı “Bisbulans” ile hizmet veriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesinden “Bisbulans” hizmeti
Yayınlama: 20.08.2024
0
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi, “Bisbulans” adlı bisiklet tamir aracı ile 31 ilçede hizmet vermeye başladı.

Bisikletlerin tamir ihtiyacını karşılayacak şekilde gerekli malzemeler ile donatılan Bisbulans aracı ile bisikletlerin fren, vites, zincir, koltuk, lastik, akort, jant gibi tamir ve bakımları, parça değişimleri gerçekleştiriliyor.

Araç üzerinde bulunan güneş panelleri, araç içerisinde bulunan hava kompresörün enerji ihtiyacını karşılıyor. Aracın sağ tarafında bulunan açılır kapanır tente sistemi de tamir esnasında gölgeleme sağlıyor.

Bisbulans ile çocukların ve vatandaşların tamir ettiremedikleri bisikletlerin, tamir edilerek tekrar kullanılabilir hale getirildiğini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şunları söyledi:

“Bisiklet Şehri Konya'mızda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bu konudaki farkındalığı artırmak için çaba sarf ediyoruz. Bisiklet kullanımını ne kadar çok artırabilirsek, hem şehrimize hem de ülkemize ekonomi, çevre ve sağlık gibi başlıklarda o kadar katkı sağlamış oluruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz mobil bisiklet tamir aracımız Bisbulans ile 31 ilçemizde tamir edilmeyi bekleyen bisikletleri tamir ederek tekrar kullanıma kazandırıyoruz. Bisbulans aracımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.