Üreten kadınlar, Başkan Canpolat’a teşekkür etti

Şanlıurfa, 20 Ağustos (Hibya) – Haliliye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Milletevleri ve Hanımlar Konağı’nda eğitim alan kursiyerler, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.

Üreten kadınlar, Başkan Canpolat’a teşekkür etti
Yayınlama: 20.08.2024
0
A+
A-

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile ilçeye kazandırılan Milletevleri ve Hanımlar Konağı, meslek edindiren kurslarıyla yoğun ilgi görüyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kadınlara yönelik pozitif ayrıcalıklarını sürdürüyor.

Kadınların kültürel ve sosyal hayatlarına katkı sağlaması amacıyla hizmete alınan Milletevleri ve 2 adet Hanımlar Konağı, kursiyerlere hem öğrenecekleri hem de keyifli zaman geçirecekleri alan sunuyor.

Haliliye Belediyesi bünyesindeki merkezler ile kendilerini geliştirme fırsatı bulan kadınlar, meslek edindirme ve hobi kurslarına ilgi gösteriyor. Dikiş nakış, el sanatları, ahşap boyama ve kuaför kurslarına ilgi alanlarına göre yönelen kadınlar, el becerilerini geliştirerek, ürünlerini esere dönüştürüyor.

Usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitim alan kursiyerler, ev ekonomilerine de katkı sunma imkanı buluyor. Fitness salonunun yer aldığı Hanımlar Konağı ve Ahmet Yesevi Milletevinde ise sağlıklı kalmanın ipuçlarını öğrenen kadınlar, spor hocasının verdiği program eşliğinde düzenli olarak spor yapıyor.

Belediye bünyesindeki bu hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanan kursiyerlere, çocuklarını bırakmaları için de büyük kolaylık sağlanıyor. Kurs esnasında çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşayan kursiyerlerin çocukları da, akranlarıyla hem eğleniyor hem de eğlenceli zaman geçiriyor.

Aldıkları eğitimler ile meslek öğrendiklerini ve ürettiklerini belirten kadınlar ise sunulan imkanlardan ötürü Başkan Canpolat’a ve Haliliye Belediyesi'ne teşekkür ediyor.

Öte yandan, kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olan kursiyer kadınlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika takdim ediliyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.