Karal: Şiddet döngüsüne karşı hükümet bir an önce tedbir almalı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, şiddet döngüsüne karşı hükümetin bir an önce tüm kurum ve kuruluşlarıyla tedbir alması gerektiğini duyurdu.

Karal: Şiddet döngüsüne karşı hükümet bir an önce tedbir almalı
Yayınlama: 20.08.2024
2
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, son günlerde yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Ülkenin dört bir yanında her gün meydana gelen şiddet olaylarıyla karşılaştıklarını belirten Milletvekili Karal, şunları söyledi:

“Ülkemizde her gün, ülkenin dört bir yanında insanlara karşı saldırılar, ölümlerle sonuçlanan olaylar vuku buluyor. Cinayetler, kavgalar, saldırılar her yerde. Kadınlar, en yakınındakilerden şiddet görüyor, öldürülüyor. Hasta yakınları, hastanede doktor dövüyor. Trafikte birbirine tahammülü olmayan insanlar gözünü kırpmadan birbirine saldırıyor. Futbol sahalarında taraftarlar ve hatta görevliler şiddete başvuruyor. Sokakta yürüyen bir insan, hiç tanımadığı bir kişinin sebepsiz yere saldırısına uğruyor. Miğfer ve hücum yeleği giyen bir genç, adeta bir film sahnesinden çıkmış gibi baltayla çay bahçesinde oturan insanları yaralıyor. Mecliste, milletvekilleri birbirini yumrukluyor. Vahşi Batı’da bile olmayacak olaylar ne yazık ki ülkemizde yaşanıyor.”

DEVA Partili Karal, hükümetin acilen tedbir alması gerektiğini vurgulayarak “İnsanlar 'Acaba başıma nerede, ne gelecek?' kaygısı yaşıyor, korkuyor. Bu yüzden yaşanan hiçbir şiddet olayı, münferit olarak değerlendirilmemeli. Ülkenin her yanına sirayet etmiş bu şiddet sarmalından kurtulmak için hükümet tüm kurum ve kuruluşlarıyla harekete geçerek acilen tedbirler almalı, herkes bu toplumsal sorunun çözümü için elini taşın altına koymalıdır” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.