Bornova’da tarıma destek

Bornova Belediyesi, gıda güvenliğini sağlamak ve yerel üreticiyi desteklemek amacıyla eğitim çalışmalarının yanı sıra yerel tohum ve fide dağıtıyor.

Bornova’da tarıma destek
Yayınlama: 20.08.2024
2
A+
A-

Bornova Belediyesi kış döneminde ekilmek üzere 120 bin fideyi üreticilerle buluşturdu. Karaçam Mahallesi’ndeki dağıtıma Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de katıldı.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde kurulan yerel tohum bahçelerinde yaklaşık 50 çeşit atalık tohum üretimini gerçekleştiren Bornova Belediyesi, bu tohumlardan elde edilen fideleri Bornovalılara dağıttı.

Tamamen yerel tohumlar kullanarak yetiştirilen bu fideler, mahalle statüsündeki eski köy yerleşimlerinde verilen “Kış Sebzeleri Yetiştirme Teknikleri” eğitimlerinin ardından dağıtılıyor. Kışlık sebze fideleri karnabahar, lahana, brokoli, marul, kereviz ve pırasadan oluşuyor.

Tarımsal üretimin artmasının büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Eşki, “Çiftçinin maliyetler karşısında ne kadar çaresiz kaldığını herkes biliyor. Günden güne tarımsal üretim yapmak daha da zorlaşıyor. Bornova Belediyesi olarak içinde bulundukları koşullara rağmen üretim yapmakta ısrar eden çiftçilerimize çok yönlü desteklerimiz devam edecek” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.