Joe Biden meşaleyi Kamala Harris’e devretti

Washington, 20 Ağustos (Hibya) – Demokrat Parti Ulusal Kongre’sinin ilk gününde konuşan ABD Devlet Başkanı Joe Biden, ‘Kamala Harris ‘i başkan yardımcısı olarak seçmesinin beş yılı aşkın siyasi kariyerinin “en iyi kararı” olduğunu söyledi.

Joe Biden meşaleyi Kamala Harris’e devretti
Yayınlama: 20.08.2024
7
A+
A-

Başkan, “Kamala'yı seçmek… adayımız olduğumda verdiğim ilk karardı ve tüm kariyerim boyunca verdiğim en iyi karardı” dedi.

Joe Biden'ın  kızı Ashley'in kendisini tanıtmasının ardından konuşmasını yapmak için  kongrede sahneye çıktığında duygusal anlar yaşadı.

Biden konuşmasına Trump'a saldırrak başlayarak,  Amerika Birleşik Devletleri'ni düşüşte olan bir ulus olarak nitelendirdiği için Donald Trump 'ı bir kez daha “kaybeden” olarak nitelendirdi.

Biden, “Donald Trump Amerika'ya başarısız bir ulus diyor. Amerika'nın başarısız bir ulus olduğundan bahsederken, kaybettiğimizi söylüyor. Kaybeden o.. Tamamen yanılıyor.” dedi.

Chicago'daki Demokratik Ulusal Kongre'de bazı Filistin yanlısı protestocular  “İSRAİL'İ SİLAHLANDIRMAYI DURDURUN” yazılı bir pankart açtı.

Diğer katılımcılar dikey “WE ❤️ JOE” pankartlarıyla pankartı engelledi ve protestocular dışarı çıkarılana kadar salonun ışıkları kapatıldı.

Biden Gazze'deki savaş protestocularının 'haklı olduğunu' söyledi ve 'bu savaşı sona erdirmek' için ateşkese desteğini yineledi.

Joe Biden 'ın konuşması “Kamala ve Tim'in” oy verme haklarının korunması ve kürtaja erişimin yanı sıra zenginlerin vergilendirilmesi gibi öncelikler üzerinde çalışmaya devam edeceğini söylemesiyle devam etti.

Joe Biden konuşmasını bitirirken kendisini ABD'ye hizmet etmeye adadığını ve ülkenin geleceği konusunda hiç bu kadar iyimser hissetmediğini söyledi.

“Kariyerim boyunca pek çok hata yaptım ama 50 yıl boyunca size elimden gelenin en iyisini verdim. Birçoğunuz gibi ben de ulusumuza kalbimi ve ruhumu verdim ve karşılığında Amerikan halkının desteğiyle milyonlarca kez kutsandım” dedi.

Biden sözlerine şöyle devam etti:

Senato'da olmak için gerçekten çok gençtim, çünkü henüz 30 yaşında değildim ve başkan olarak kalmak için de çok yaşlıydım. Ama umarım hepinize ne kadar minnettar olduğumu biliyorsunuzdur. Dürüstçe söyleyebilirim ki, ve bunu en içtenlikle söylüyorum, bir Biden olarak söz veriyorum, dürüstçe söyleyebilirim ki gelecek konusunda 29 yaşında bir Birleşik Devletler senatörü olarak seçildiğimde olduğumdan daha iyimserim.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.