Dervişoğlu: Yaklaşık 600 bin çiftçi üretim yapmaktan vazgeçti

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Bursa programı kapsamında Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’i ziyaret etti.

Dervişoğlu: Yaklaşık 600 bin çiftçi üretim yapmaktan vazgeçti
Yayınlama: 19.08.2024
2
A+
A-

Yerel seçimlerdeki adaylığı sırasında eğer ki kazanırsa makam koltuğunu kapının önüne koyarak rahata alışmamak için tahta sandalyede oturacağını söyleyen ve seçildikten sonra da bu vaadini gerçekleştiren Özel’in yanında tahta sandalyede oturan Dervişoğlu, konuşmasına Süleyman Demirel’in ayak izinin olduğu bir yere gelmiş olmaktan memnuniyetlerini ileterek şu sözlerle başladı:

“Keşke yaşasaydı da bugün gelip şu tahta sandalyeye beraber otursaydık. Türkiye'nin birçok ilinde birçok dertlerle karşı karşıya olduğumuz gibi Bursa'da da Bursa'nın ilçelerinde de çok önemli sorunlarımız var. Milletvekillerimiz daha önceden ilçeleri ziyaret etti. Çiftçilerimizin dertleriyle hem dert ortağı oldular halleriyle de hemhal oldular.”

İYİ Parti’nin diğer siyasi partilerden farklı olarak Tarım Politikaları Başkanlığı olduğunun altını çizen Dervişoğlu; “Türkiye'nin her yerindeki çiftçi sorunlarıyla, üretim sorunlarıyla yakinen ilgileniyoruz.  O sorunların çözümü noktasında da projeler üretiyoruz. Ama öyle bir noktaya geldi ki Türkiye öyle bir olumsuz noktaya geldi ki bu hükümetin yanlış uygulamaları yüzünden çiftçi sanki doğal bir afete uğramış ki sorunlarının çözülebilmesi noktasında ciddi adımların atılmasını bekliyor. Eğer çiftçi afete uğradıysa o afetin şartlarına uygun bir durumla da kendisine gerekli desteğin verilmesi lazım. Ama bunları göremiyoruz.” dedi.

Türkiye’de 12 yıl içinde, 1 milyon işçiden neredeyse yüzde 60’ının işçilikten çekildiğini, yaklaşık 600 bin çiftçinin üretim yapmaktan vazgeçtiğini dile getirerek çiftçilerin yaşadığı sorunlara değinen Dervişoğlu, şöyle devam etti:

“Her çiftçi Yenişehir gibi mümbit arazilerin sahibi olan bir ilçede bile para kazanamıyor. Arsa her soruyorum sizlere nerede kazanacak yani bu hükümet çiftçinin üzerinden kasırga gibi geçmiş ve bana göre bir doğal afete sebebiyet vermiştir ve bunun mutlak surette düzeltilmesi değiştirilmesi bu alanda tedbirlerin alınması lazım. Öyle palyatif tedbirlerle de olacak işler değildir. Çiftçinin kullandığı elektrik ve mazottaki tüm vergilerin tamamı kaldırılmalıdır.”

Hükûmetin yanlış tarım politikaları nedeniyle çiftçinin afete uğradığını söyleyen Dervişoğlu, çiftçiler tarafından kullanılan bütün faizlerin durdurulması ve kaldırılması üzerine şu ifadelerle çağrı yaptı:

“Ben söylüyorum çiftçi bu hükümetin tarım politikaları önündeki uygulamaları münasebetiyle afete uğramıştır. Tarım Kredi'ye olan borçlarının yapılandırılması bir kısmının da yok sayılması lazımdır. Bu beyler kendilerine yandaş müteahhitlere sürekli vergi affı yapıyorlar ve oradan doğan sorumluluğu da devlet bankalarında görev zararı olarak yazdırıyorlar. Çiftçi mademki hükümetin uygulamalarıyla afete uğramış ve mağdur olmuştur; o zaman Ziraat Bankası çiftçinin bir kısım borcunu görev zararı olarak görmeli ve o borçlarda indirim yapmalı ayrıca bu dönemde bütün faizler durdurulmalıdır. Çiftçiler tarafından kullanılan bütün faizler durdurulmalı ve kaldırılmalıdır.”

Dervişoğlu, İYİ Parti olarak çiftçi hiçbir zaman dertleriyle baş başa bırakmayacaklarının altını çizerek şu sözleri kullandı:

“Önümüze kurulmuş tuzaklar var bozacağız dedik. Millete verilmiş bir sözümüz var onu da başaracağız dedim. Burada da tekrarlıyorum. Başaracağız, başaracağız, başaracağız. Çiftçi sahipsiz değil herkes öncelikle bunu bilsin. Bu zamana kadar Türk tarihine baksınlar Türk ekonomi tarihine baksınlar, Türk siyasi tarihine baksınlar. Baksınlar, verilmiş mücadelelere şahit olsunlar.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.