Bakan Kurum Hatay’da

Hatay, 19 Ağustos (Hibya) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay’a giderek 6 Şubat depremleri sonrası devam eden çalışmalarla ilgili inceleme yaptı.

Bakan Kurum Hatay’da
Yayınlama: 19.08.2024
1
A+
A-

Bakan Kurum, Vali Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve AK Parti Hatay milletvekilleri, belediye başkanları ve protokol üyelerinden oluşan bir heyetle açıklama yaptı.

11 ilde ağır hasara sebep olan depremlerin ilk anından itibaren milletin yanında olduklarının altını çizen Bakan Kurum, “Hatay’ın bir evladı bir kardeşi olarak bugün buradayız” diyerek vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına yanlarında olmaya devam ettiklerini vurguladı.

Murat Kurum 11 ilde 296,755 konutun yapımına başlandığını 76 bin konutun bitirilerek teslim edildiğini ve Eylül ayında 24 bin konutun teslim edileceğini ifade ederek, Eylül ayında Hatay özelinde 12 bin konutun daha tamamlanarak teslim edileceğinin bildirdi.

Bakan Murat Kurum Antakya’da Asi Nehri’nin doğu ve batı yakasında bilim insanlarının önerisiyle yeşil alan oluşturarak yürüyüş yolları ve dinlenme alanları yapacaklarını ve burada daha önce yaşayan vatandaşların da mağdur edilmeyeceğini söyledi.

İskenderun sahilinde 80 cm çökme olduğunu tespit ettiklerine dikkat çeken Kurum, denizde gerekli tahkimatın yapıldığını ve 250 dönümlük bir rekreasyon alanı oluşturarak İskenderun’un güzelliğini yansıtacak ve vatandaşların sahilden istifade etmesini sağlayacak bir projeyi de hayata geçireceklerini sözlerine eklerken proje kapsamında yeşil dokuya ve tarihi yapılara zarar verilmeyeceğini ve koruma altına alınacağını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise açıklamasında  “Devlet millet el ele dayanışma içerisinde bir şehrin yeniden ayağa kalkması için mücadele ediyor. İskenderun Sahil Projesiyle büyük bir alanı tarihi ve doğal güzellikleriyle milletimizin hizmetine sunuyoruz. Yine Antakya’da şehrin tarihi ve doğal dokusuna zarar vermeden hep birlikte ayağa kaldırıyoruz. Sayın bakanımıza ve kendisinin nezdinde hükümetimize depremin ilk anından itibaren yaraların sarılması ve Hatay’ın yeniden ihya ve inşası sürecinde verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.