YKS maratonunda başarının anahtarı doğru profesyonellerden destek almak

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci için yeni bir YKS maratonu başlıyor. Stres ve kaygının yoğun yaşandığı bu maratonda doğru stratejiler ile gerçekçi, kısa vadeli hedefler belirlemenin, başarının kilidini açtığını kaydeden Doping Hafıza Klinik Psikolog İlkem İşcan, “Üniversiteye hazırlık maratonu öğrencilerin öğretim hayatı ile başlayan açık bir deniz, öğrenciler ise geminin kaptanıdır. Kaptanın gemiyi sapasağlam karaya ulaştırması için aileler ve profesyonellerin tam desteği şart” dedi

YKS maratonunda başarının anahtarı doğru profesyonellerden destek almak
Yayınlama: 19.08.2024
2
A+
A-

Üniversite tercih dönemi devam ederken, üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci için de yeni bir YKS maratonu başlıyor. Stres ve kaygının yoğun yaşandığı bu maratonda doğru stratejiler ile gerçekçi, kısa vadeli hedefler belirlemenin, başarının kilidini açtığını kaydeden Doping Hafıza Klinik Psikolog İlkem İşcan, “Üniversiteye hazırlık maratonu öğrencilerin öğretim hayatı ile başlayan açık bir deniz, öğrenciler ise geminin kaptanıdır. Kaptanın gemiyi sapasağlam karaya ulaştırması için ailelerin ve profesyonellerin tam desteği şart. Bu zorlu yolculukta doğru kaynaklarla ve modern öğrenim metotlarıyla gelişim alanlarının tespit edilerek hızlı bir şekilde aksiyon alınması gerekiyor” dedi.

Sadece öğrenciler değil, aileler için de oldukça zorlayıcı uzun bir hazırlık süreci gerektiren YKS maratonu, milyonlarca öğrencinin hayalini kurduğu bir geleceğin kapısını aralıyor. YKS’ye hazırlık sürecinde ailelere de en az öğrenciler kadar büyük bir iş düşüyor. Tam da bu noktada ailelerin destekleyici bir yaklaşımla evde huzurlu atmosfer sağlamaya yönelik çaba sarfetmeleri gerektiğine dikkat çeken Doping Hafıza Rehberlik Uzmanı Klinik İlkem İşcan, “Ancak her ebeveyn psikolojik açıdan ve akademik başarı noktasında sınırlı kaynaklara, bilgi ve beceriye sahip. Bu sebeple işin uzmanı öğrenme koçları ve psikolojik danışmanlardan sürdürülebilir destek almak, öğrencileri duygusal ve akademik olarak destekleyerek başarının anahtarını sunar” diye belirtti.

Zayıf alanlarla yüzleşmek başarıyı artırıyor

Sadece yüzlerce test çözüp konuları tekrar etmenin tek başına başarıyı garantilemediğini vurgulayan İşcan, yüksek kaygı ve stres yönetiminde ailelerin çocuklarıyla empati kurarak, onlara destek olması gerektiğine işaret etti. Öğrenciler ve aileler için güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlere dair farkındalık kazanmanın sürecin en önemli aşamasını oluşturduğunu söyleyen İşcan, “Bu adım öğrencilerin güçlü bir özgüvene sahip olmalarına yardımcı olurken, potansiyel gelişim alanlarına yatırım yapabilmeleri için de fırsatlar sağlar. Örneğin TYT Matematik sınavında daha yüksek netlere ihtiyaç duyan bir öğrencinin ‘Matematik yapabilecek bir beceriye sahip olmadığı’nı kabul etmek yerine ‘Doğru çalışma yöntemleriyle Matematik başarısının artırılabileceği’nin tespiti, öğrencinin eksik olduğu konuları tespit ederek bu konular üzerinde daha fazla çaba sarf etmesine ve daha etkin öğrenim yöntemlerinden faydalanarak eksikliklerini kapatmasına yardımcı olabilir. Öğrencinin başarısızlıktan çekinmemesi ve eksik olduğu alanları görmesinden sonra atılması gereken bir diğer adım gerçekçi, kısa vadeli ve ulaşılabilir hedefler belirlemektir” ifadelerinde bulundu.

Öğrencilerin duygusal ve akademik ihtiyaçlarına en uygun çözümler

İşcan’ın verdiği bilgiye göre, on ay sonrasında ulaşılmak istenen nokta göz önüne alınarak ikişer haftalık deneme sınavları ile desteklenen düzenli çalışma programları ile yol almak, oldukça başarılı sonuçlar yaratıyor. Bu programların, kısa vadeli kazanımlarla beraber küçük ama kalıcı etkilerinin öğrencilerin motivasyonunu artırıp daha fazla çalışmalarına yardımcı olduğunu belirten İşcan, “Bu nedenle öğrenciler, yalnızca sınav maratonunda değil öğrenim hayatlarının en başından itibaren mutlaka öğrenci psikolojisi ve öğrenim planlama alanlarında uzmanlaşmış profesyoneller tarafından desteklenmeli. Sunduğu yenilikçi ve yeni müfredata tamamen uyumlu öğrenme paketleriyle öğrencilerin en büyük destekçisi olan Doping Hafıza olarak gerek paket programlarımız gerekse öğrenme koçları ve psikolojik danışmanlarımız ile öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca duygusal ve akademik ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunuyoruz” dedi.

Başarı yolculuklarını şekillendiriyor

Türkiye'nin en büyük dijital öğrenme platformu olarak yapay zeka destekli altyapısıyla öğrenme süreçlerini kişiselleştirirken etkili hale getiren Doping Hafıza, YKS maratonuna hazırlanan öğrencilere oldukça kapsamlı bir destek sunuyor. Zengin içerikler ve interaktif materyallerle ders çalışmayı daha keyifli ve verimli hale dönüştürdüklerini söyleyen İşcan, “Öğrencilerin tüm kaynaklara tek noktadan ulaşmasını sağlıyor, anlık performans takibi ile kişiye özel çalışma programları oluşturuyor, başarı yolunda güvenilir bir yol arkadaşı olmayı sürdürüyoruz. Kişiye özel çalışma programları öğrencilerin başarılabilir kısa vadeli hedeflerine hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlarken, uzun YKS maratonunda yüksek motivasyonla ilerlemelerini sağlıyoruz. Öğrencilerin öğrenim hayatının her aşamasında yanında olarak, başarı yolculuklarını şekillendiriyoruz” diye sözlerine ekledi.
 

Doping Hafıza hakkında;

2011 yılında kurulan Türkiye’nin en büyük dijital öğrenme platformu Doping Hafıza, öğrenme teknolojileri alanında öğrencilere 360° öğrenme desteği ve sınav hazırlığı içerikleri sunuyor. Kurulduğu günden bugüne yeni nesil öğrenme kültürüne yatırım yapan Doping Hafıza, yaklaşık 200 kişilik kadrosuyla farklı öğrenme enstrümanları ile çağdaş programlar tasarlayarak öğrenme teknolojileri sektörünün gelişmesine öncülük etmeye devam ediyor.  Sisteminde yer alan tamamı çözüm videolu 200 bini aşkın soru, 5 bini aşkın konsept, 20 bini aşkın görsel ve animasyon, 350 bin dakikayı aşkın içeriğiyle her yıl YKS, LGS, KPSS, DGS, ALES’e hazırlanan, 1. Sınıftan 12. sınıfa öğrenim gören ve İngilizce öğrenen yarım milyondan fazla kullanıcıya yapay zeka destekli test paneli, ve, kişiselleştirilmiş çalışma programlarıyla farklı bir yol haritası sunuyor. Doping Hafıza; her biri alanında uzman olan dinamik, çalışkan kadrosu ve teknolojiye yaptığı yatırımlarla Türkiye’deki tüm kullanıcıları dijital öğrenme platformuyla buluşturmaya devam ediyor.

http://www.brandworks.com.tr

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.