“Eskişehir Külltürel Mirası ile Buluşuyor” projesi hayata geçirildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, “Eskişehir Kültürel Mirası ile Buluşuyor” projesi kapsamında Sütlüce Mahalle sakinleri Frig Vadilerini gezdi.

“Eskişehir Külltürel Mirası ile Buluşuyor” projesi hayata geçirildi
Yayınlama: 19.08.2024
2
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, geziye katılan vatandaşlarla bir araya gelerek, “Şehrimizin her bir köşesi eşsiz güzellikte, bu güzellikleri tüm Eskişehir halkı görmeli.” dedi.  

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültürel değerlerini tanıtmak için “Eskişehir Külltürel Mirası ile Buluşuyor” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Sütlüce Mahalle sakinleri Frig Vadileri gezisine katıldı. Daha önce Erenköy Mahalle sakinleri ve emeklilerin katıldığı gezi turunun üçüncüsü düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, kültür gezisine gidecek olan mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Sütlüce Mahalle Muhtarı İbrahim Duman, Başkan Ünlüce’ye böylesine güzel bir etkinlik gerçekleştirdiği için teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Yola çıkan kadınlarla buluşan Başkan Ünlüce, “Eskişehir’de yaşayıp henüz Yazılıkaya’yı hiç görmeyenler var. Bizde dedik ki biz önce bir Eskişehirlilere tanıtalım. O yüzden heyecan duyuyoruz.  Önce şehrimizi, bu güzel Eskişehir’imizi tanıyalım. Gerçekten her köşesi eşsiz güzel. Umarım çok beğenirsiniz. Bu gezilerin bir amacı da birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu yaşatmak. Mutlaka bu gezilerden öğrendiğimiz çok şey var. Mahalleler arasındaki eskiden yaşanan o güzel dayanışma duygusu, o birliktelik duygusu da ayrıca bize güç verecek diye düşünüyorum.” dedi.

Bir başka vatandaş Hatice Bulut, “Belediye başkanımız Ayşe Ünlüce’ye ve ekibine çok teşekkür ederim. Buraları görme fırsatı bulduk.” diye konuştu. 

Gezi sayesinde Eskişehir’in kültürel miraslarını öğrendiklerini söyleyen Ayşegül Yaldız, “Böyle bir gezi düzenledikleri için çok mutluyuz.” dedi.

Sakintepe Mahalle sakinleri “Eskişehir Kültürel Mirasla Buluşuyor” programı kapsamında Gerdekkaya Mezar Anıtı, Areyatis Anıtı, Midas Anıtı, Frig Yazılıkayası ve bölgesi, Yazılıkaya, Kümbet Vadisi’nde bulunan Aslanlı Mabet ve Himmet Baba Kümbeti, Seyyid Battal Gazi Türbesi ve Külliyesi ile Seyitgazi Seyir Terasını gezdiler.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.