Büyük Şehir Sanat Galerisi, sanat çalışmalarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sanata ve sanatçıya destek vermeyi sürdürürken, Büyük Şehir Sanat Galerisi’nde düzenlenen Cennet-i Mekân Abdulhamid Han’dan Günümüze Ahşap Oymacılığı Sanatı Sergisi Açılış Töreni’ne katıldı.

Büyük Şehir Sanat Galerisi, sanat çalışmalarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor
Yayınlama: 19.08.2024
1
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından sanatseverlerin ve sanat camiasının hizmetine sunulan Büyük Şehir Sanat Galerisi, 7’den 70’e herkesin sanat çalışmalarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Zanaatkâr Şükrü Koç’a ait ‘Cennet-i Mekân Abdulahmid Han’dan Günümüze Ahşap Oymacılığı Sanatı, Zanaatkâr Sanatı’ isimli sergi Büyük Şehir Sanat Galerisi’nde açıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde faaliyet gösteren Büyük Şehir Sanat Galerisi’nde beğeniye sunalan serginin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KAYMEK Yönetim Kurulu Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, Zanaatkâr Şükrü Koç ile sanatseverler katıldı.

Başkan Büyükkılıç, sergi açılışında yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediyemizin Sanat Galerisi’ni hayata geçirmekten ve sık aralıklarla buranın kullanımını şehrimizin sanatçı dostlarına sunmaktan keyif alıyoruz” dedi.

Sergide, 46 yıldır ahşap oymacılığı yapan, 57 yaşındaki Zanaatkâr Şükrü Koç’un 60 eseri yer alıyor. Koç’un çalışmaları arasında yeniden kullanıma kazandırdığı atık malzemeler de bulunuyor.

İçerik olarak dekoratif eşyalar ve tabloların yanı sıra, sanatsal ve tarihi motiflerle çalışılmış günlük kullanımda yer alabilecek eşyalar da sergileniyor.

Sergi, 19-23 Ağustos tarihleri arasında Büyük Şehir Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.