Göbeklitepe’de ilk 7 ayda ziyaretçi sayısı rekor düzeye ulaştı

Şanlıurfa, 19 Ağustos (Hibya) – 2018 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve dünya tarihi açısından büyük önem taşıyan Göbeklitepe, ilk 7 aylık ziyaretçi sayısı bakımından önceki yılları geride bıraktı.

Göbeklitepe’de ilk 7 ayda ziyaretçi sayısı rekor düzeye ulaştı
Yayınlama: 19.08.2024
1
A+
A-

Önceki yılların aynı dönemine göre en yüksek ziyaretçi sayısına bu yıl ulaşan Göbeklitepe’yi 2022 yılının ilk 7 ayında 290 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ederken, bu rakam bu yılın aynı döneminde 326 bin olarak kayıtlara geçti.

Rakamları ve gelişmeleri sosyal medya aracılığıyla aktaran Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bölgenin tanıtımı ve turizm hareketinin daha da gelişmesi için Göbeklitepe ile ilgili çalışmaları hassasiyetle takip ettiklerini ifade etti. Vali Şıldak, “Taş Tepeler Projesi kapsamında 10 farklı noktadaki kazı çalışmalarıyla adeta açık hava müzesi niteliğinde zengin arkeolojik mirasa sahip olan Şanlıurfa, yürütülen çalışmalarla bu kültürel mirasın her geçen gün açığa çıkarılması sonucunda daha çok ziyaretçiyi misafir edecek, kültür ve turizm şehri kimliği güçlenecek” ifadelerini kullandı.

Göbeklitepe’de ilk 7 ayda ziyaretçi sayısı rekor düzeye ulaştı

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.