Bakan Yumaklı: İzmir Urla ve Yamanlar ile Bolu Göynük’teki yangınlar kontrol altına alındı

İzmir, 18 Ağustos (Hibya) – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Urla ve Yamanlar’daki yangınlarla, Bolu Göynük’teki yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Bakan Yumaklı: İzmir Urla ve Yamanlar ile Bolu Göynük’teki yangınlar kontrol altına alındı
Yayınlama: 18.08.2024
2
A+
A-

Bakan Yumaklı'nın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“İzmir Karşıyaka Yamanlar’da şehre bakan bölümü itibarıyla herhangi bir riskin olmadığının açıklamasını yapmıştık. Çok şükür an itibarıyla İzmir Yamanlar’daki yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam edecek.

Bolu Göynük’teki yangın ise sarp araziler, uçurumlarla dolu geniş bir alandaydı. Burada da kyangın kontrol altına alındı bilgisini veriyorum. Burada da soğutma çalışmaları devam edecek. Bölgedeki ağaç yapısı itibarıyla zaman zaman tütmeler görebilir ancak endişelenecek bir durum söz konusu değil.

İzmir’in Urla ve Çeşme’de makilik bir alanda çıkan yangına orman ekipleri müdahale etti. Yangının yakınındaki site ise İzmir Valiliği tarafından boşaltılmasına karar verilerek tahliye edildi. Zarar gören herhangi bir ev ya da can kaybı yok. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Orman teşkilatı üst taraftaki soğutma çalışmalarına devam edecekler.

İzmir Menderes’teki yangın sarp ve yolu olmayan bir bölümde devam eden yangına karadan yapılan müdahale ile enerjisi düşürüldü. Şu anda 4 uçak, 11 helikopter ile havadan da müdahale ediliyor.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki yangın ise 5 uçak, 11 helikopterle ve çok ciddi bir kara ekibiyle 3 gündür devam ediyor. Ekiplerin üstün mücadelesiyle buradaki yangın belli bir olgunluğa getirildi. Kısmen kontrol altında diyebileceğimiz yangınlardan bir tanesi.

Manisa’nın Gördes ilçesindeki yangında günlerdir devam ediyor. Buradaki yangın çok geniş bir alana uzun hat şeklinde şiddetli rüzgar sebebiyle yayılmış bir yangın söz konusuydu. 1 uçak, 10 helikopter ve ciddi kara gücüyle müdahale devam ediyor. Buranın da enerjisi ciddi şekilde düşürüldü sadece bir noktası kaldı oraya müdahale sürüyor. Gün içerisinde veya akşama doğru buradaki yangınla ilgili bir güncelleme yapacağız.

Karabük’ün Ovacık ilçesindeki yangına 2 helikopter ile ulaşılamayan kayalık alanlara müdahale ediliyor. Buranın da enerjisi çok ciddi şekilde düşürülmüş vaziyettedir.

Uşak’ın Eşme ilçesindeki yangına ise 4 helikopter ve kara ekiplerinin müdahalesiyle enerjisi düşürüldü. Ekipler bir noktaya müdahalesini sürdürüyor.

Devam eden 5 yangının da inşallah gün içerisinde ya da akşam üzerine doğru net bilgilerini vermiş olacağız.

25 bin çalışanımız, 105 helikopter, uçaklarımız, 14 İHA’mız ve gönüllülerimizle topyekün mücadele ediyoruz. Biz şu ana kadar bu yeşil vatan savunmasında kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle, yerel yönetimler ve belediyeler birlikte bir mücadele yürüttük. Türkiye’nin neresinde olursa olsun biz çıkan yangını söndürmeye odaklandık. Bütün herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.

Ormanlarımız yandı ancak her zaman yaptığımız gibi yılda 5 milyonun üzerinde fidanı ve tohumu toprakla buluşturuyoruz. Buraları da yeniden ağaçlandıracağız. Herkesi 11 Kasım’daki Milli Ağaçlandırma Bayramımızda bu hasarı hep birlikte gidermeye davet ediyorum.

Ayrıca bizlere destek veren Azerbaycan halkına teşekkür ederim. 1 yangın söndürme uçağıyla yanımızda olduklarını göstermiş oldular.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.