Zelenski: Bu, kasıtlı ve hedefli bir Rus terörüdür

Kiev, 18 Ağustos (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya saldırılarının hedefli ve kasıtlı olduğunu açıkladı.

Zelenski: Bu, kasıtlı ve hedefli bir Rus terörüdür
Yayınlama: 18.08.2024
0
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın füzeleri ve bombalarıyla nereye vurduğunu her zaman bilmesini kasıtlı ve hedefli bir Rus terörü olarak değerlendirdi.

Bu hafta boyunca Rusların Ukrayna'nın şehir ve köylerine karşı 40'tan fazla farklı tipte füze, 750 güdümlü hava bombası ve 200 farklı tipte taarruz insansız hava aracını kullandıklarını belirten Zelenski, “Bu tür terör için, işgalci mahkemeler ve tarih önünde hesap vermelidir” dedi.

Başkan Zelenski, adaleti yeniden sağlayan, işgalciyi yok eden ve mevzileri savunan tüm Ukraynalıların Ukrayna'nın bağımsızlığını korumak ve hedeflere ulaşmak için gereken şekilde savunma yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Destek sağlayan ve hayat kurtaran herkese, tüm kurtarma ekiplerine, sağlık ve hizmet çalışanlarına ve gönüllülere teşekkür ederim. Halkımızın terörün sonuçlarının üstesinden gelmesine yardım eden herkese teşekkür ederim.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.