İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangınlara karşı çalışmalarını sürdüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda başlayan ve birçok yerleşim yerini de tehdit eden orman yangınlarına karşı, dinlenmeden görev yapıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangınlara karşı çalışmalarını sürdüyor
Yayınlama: 18.08.2024
0
A+
A-

Ekipler, hem kırsal bölgeleri hem de ormanlık alanları tehdit eden alevleri kontrol altına almak için yaklaşık 50 saat boyunca uyumadan, dinlenmeden çalıştı. İtfaiye erleri; izinde bulunan personelin de göreve katılması ile birlikte 730 kişi ve yüzlerce araçla yangınlara karşı savaşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürlüğü Yaşar Korkmaz, yaklaşık 48 saattir alanda olduğunu belirterek, “İzmir’in farklı ilçelerinde çıkan yangınlarla mücadele ettik. İzinli personellerimizi göreve çağırdık. 730 personel ve yüzün üzerinde araçla yangınlara karşı savaşıyoruz. Tüm İzmir’e tekrar geçmiş olsun. Uzun zamandır bu kadar büyük yangın çıkmamıştı. Yangınların eş zamanda çıkması ve geniş bir alana yayılması bizi oldukça zorladı.” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangınlara karşı çalışmalarını sürdüyor

İzmir İtfaiyesi İkinci Posta Vardiya Amiri Ayhan Soylu, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için saatlerdir çalıştıklarını söyledi. Ayhan Soylu, “Yangın, beni çok üzdü. Doğa, canlılar etkilendi. Milli servet yok oldu. Sanayi bölgesi zarar gördü. Çok üzücü. Alevleri kontrol altına alırken, korku ve endişe yaşadık. Ardından yetebilme kaygısı oluştu. Yıllardır bu işi yapıyoruz. Arkadaşlarımız açısından endişelendik. Bütün çabamız arkadaşlarımıza, yurttaşlara, devletimize, canlılara zarar gelmemesi. Zorlu bir süreçti. İşimiz tamamlanıp, halkımız huzurlu şekilde uyuyana kadar görevimizin başındayız” diye konuştu. 

İtfaiye Çavuşu Birkan Arda da son 3 gündür yaşanan yangınların, kendilerini oldukça üzdüğünü ifade ederek, “Ciğerlerimiz yandı. Bir de ormanlarda bir sürü canlı yaşıyor. Elimizden geldiğinden fazlasını yaparak, mücadelemizi sürdürüyoruz. Gönül ister ki böyle bir durum bir daha yaşanmasın. Hepimiz çok büyük zarar görüyoruz” dedi. 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.