Muratpaşa’da ‘Antika Günleri’ düzenlenmeye devam ediyor

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin her ay Yeşilbahçe Mahallesi kapalı pazar yerinde düzenlediği ‘Antika Günleri’ 20 aydır aralıksız devam ediyor.

Muratpaşa’da ‘Antika Günleri’ düzenlenmeye devam ediyor
Yayınlama: 18.08.2024
0
A+
A-

20 aydır aralıksız devam eden antika günleri her kesiminden ilgi görürken kurulan pazarda eski basım kitaplar, plaklar, pullar, bakır kaplar, eski porselenler, fotoğraf makinaları, radyolar, daktilolar, kasetler ve saatler tarihe tanıklık etmiş yüzlerce eşya stantları süslüyor.

Açıldığı günden bu yana pazarda esnaflık yapan Hatice Defcigil, “Pazarımızı seviyoruz, işimizi zevkle yapıyoruz. İlgiden de çok memnunuz. Ürünlerimizi genelde mezatlardan ve İstanbul’dan temin ediyoruz. Pazarda herkese hitap eden bir ürün mutlaka var, genellikle kadınlar takılara, yetişkinler mezat yapanlar pirinç, bakır antika ürünlere, çocuklar oyuncaklara bakıyorlar” diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya İkinci El Eşya ve Geri Dönüşümcüler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’yle düzenlediği Antika Günleri’nde sanatsal ve tarihi anlamda koleksiyon değeri olmayan malzemelerin sergilenmesine izin verilmiyor. Objeler uzman koleksiyonerler tarafından incelenip onaylandıktan sonra stantlarda yer bulabiliyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.