Bakan Yumaklı: 8 aktif yangınla mücadele ediyoruz, 4’ünün enerjisi düştü

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Gün içerisinde 3 yeni yangın daha meydana geldi. 8 aktif yangınla mücadele sürüyor, 4’ünün enerjisi düştü.” dedi.

Bakan Yumaklı: 8 aktif yangınla mücadele ediyoruz, 4’ünün enerjisi düştü
Yayınlama: 17.08.2024
2
A+
A-

Bakan Yumaklı Türkiye'de başta İzmir'de etkili olan yangınlara ilişkin yaptığı son açıklamada 8 noktada yangının sürdüğünü bildirdi.

Bakan Yumaklı'nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Gün içerisinde arkadaşlarımız çok ciddi mücadele ettiler. An itibariyle bunların enerjisi düşürüldü diyebilirim. Şu anda içerisinde bulunduğumuz alan (Aydın) içerisinde iki farklı nokta var. Güney ve kuzey kanadı. Yaklaşık 9 kilometrelik bir hat yaptı.

Maalesef bir önceki günün o şiddetli rüzgarın oluşturduğu hasar çok geniş bir alana yayıldığı için bizlerin de müdahale şansını engebeli arazi sebebiyle güçleştirmişti. Arkadaşlarımız burada yoğun bir şekilde mücadele ettiler.

İzmir Yamanlar’da 3 uçak 15 helikopter 60 arazöz ve 390 personel çalıştı, çalışmaya devam ediyor. Aydın’da 7 uçak 15 helikopter 62 kara aracı ve yaklaşık 368 personel, çalışıyor. Ben bunları söylerken direkt yangına müdahale eden arkadaşları ve ekipmanları söylüyorum.

Gün içerisinde 3 yeni yangın daha meydana geldi. 8 aktif yangınla mücadele sürüyor, 4'ünün enerjisi düştü. İzmir Menderes'teki yangının enerji nakil hattı kaynaklı olduğu tespit edildi.

Azerbaycan'ın gönderdiği söndürme uçağı 23.00 itibarıyla Adnan Menderes Havalimanı'na inmiş olacak.

Kapalı alanların dışında hiçbir şekilde ateş yakılmamalı.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.