Bakan Memişoğlu: Tıp ve sağlık bilimleri fakülteleri, sağlığın geleceğini şekillendiriyor

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile birlikte Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı’na katıldı.

Bakan Memişoğlu: Tıp ve sağlık bilimleri fakülteleri, sağlığın geleceğini şekillendiriyor
Yayınlama: 17.08.2024
3
A+
A-

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Memişoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile birlikte Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı’na katılım sağladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Memişoğlu, Marmara Bölgesi'ndeki tıp fakültesi olan üniversitelerin rektörleri, tıp fakültesi dekanları ve başhekimleriyle bir araya gelerek, sağlık eğitimi ve hizmetlerinde daha yüksek bir standart yakalamak için istişarelerde bulundu.

Bakan Memişoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada “Biz hem depremde hem Kovid'de sağlık hizmetleri anlamında dünyanın en iyi ve en özverili, en mükemmel sağlık hizmetlerini sunan bir sağlık ordusuna sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde altyapı anlamında da, sistemsel anlamda da gerçekten iyi şeyler yaptık. Bugün Türkiye özellikle sağlığın her yere ulaşılabilirliği konusunda ve sağlık hizmeti anlamında çok gelişti ve bir çok ülkenin çok önüne geçti.” dedi.

Tıp be sağlık bilimleri fakültelerinin, sağlığın geleceğini şekillendirdiğini belirten Bakan Memişoğlu, “İnsan gücü ve kalitesi geliştikçe Sağlık bilgisini ve teknolojisini de üretir hale geleceğiz. Bilim insanları baş tacımızdır.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.