Bakan Güler: Dost ülke Endonezya, Türkiye için özel bir yere sahiptir

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı ile Endonezya Milli Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

Bakan Güler: Dost ülke Endonezya, Türkiye için özel bir yere sahiptir
Yayınlama: 17.08.2024
0
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı ile katıldığı Endonezya Milli Günü resepsiyonunda konuştu.

Resepsiyonda Endonezya’nın Milli Günü’nü kutlayan Bakan Güler, “Dost ülke Endonezya ve kardeş Endonezya halkı, Türkiye için özel bir yere sahiptir. Zira ülkelerimizin coğrafi uzaklığa rağmen asırlardır devam eden dostluk ve kardeşlik bağları bulunmaktadır.” dedi.

Bakan Güler, bölgesel ve küresel barış ve istikrarın tesisine yönelik ortak tutumlarının oldukça kıymetli olduğunu dile getirerek, “Keza ülkelerimizde meydana gelen afetlerde sergilediğimiz güçlü dayanışma, iki ülke halkının ne denli duygusal bağlarının olduğunu ve zor zamanlarda birbirine olan desteğini göstermektedir.” diye konuştu.

Endonezya ile pek çok alanda olduğu gibi, askeri ve savunma sanayi alanında da iş birliğini güçlendirdiklerini belirten Güler, şunları ifade etti:

“Ortak fayda temelinde geçtiğimiz yıl imzaladığımız eylem planı, bu alandaki ilke ve hedef birlikteliğimizi en açık şekilde yansıtmaktadır. Buna yönelik somut uygulamaları hayata geçirmenin, ülkelerimiz arasındaki dayanışma ve güveni daha da artıracağı muhakkaktır.”

Bakan Güler, “Endonezya’nın Sayın Büyükelçisi de göreve başladığı ilk günden itibaren yaptığı verimli çalışmalarla, ülkelerimiz arasındaki dostluk ve iş birliğinin gelişmesine değerli katkılar sunmaktadır. Bu vesileyle kendilerine özellikle teşekkür etmek istiyorum.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.