Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Kırklareli’nde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırklareli programı kapsamında yapılan projeler hakkında bilgi aldı ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Kırklareli’nde
Yayınlama: 17.08.2024
2
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Saray – Kırklareli Yolu Şantiyesi’nde incelemelerde bulunup proje hakkında bilgi aldı.

Kırklareli’ni Saray ve Tekirdağ üzerinden İstanbul’a bağlayan 71,1 kilometrelik yolu, Kırklareli’nin hızlı gelişimini dikkate alarak tamamı bölünmüş yol olacak şekilde yaptıklarını belirten Bakan Uraloğlu,  “4 milyar liralık proje bedeli olan yolumuzun 33,1 km’lik kesimini trafiğe açtık. 10,8 kilometrelik yolda iyileştirme yapıyoruz.” dedi.

Bakan Uraloğlu, proje ile zamandan 692 milyon, yakıttan 176 milyon toplamda 868 milyon Türk Lirası tasarruf sağlayacaklarına dikkati çekerek, “Karbon emisyonunu yıllık 13 bin 100 ton azaltıyoruz. 78 dakikalık yolculuk süresini de 45 dakikaya indiriyoruz. Kırklareli hizmeti hak ediyor. Biz de bu hizmetleri getirmenin azmi içerisindeyiz.” diye konuştu.

Kırklareli Valiliği ziyaretinde Vali Birol Ekici ile bir araya geldiklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, Kırklareli’ndeki yatırımlar ve projeler hakkında bilgi aldıklarını bildirdi.

Bakan Uraloğlu, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut’u da makamında ziyaret ettiklerine değinerek,  “Cumhur İttifakı olarak Kırklareli’ni daha da ileriye taşıyacağız.” ifadesini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.