Chery, patent sayısını 16 bin 245 adede çıkardı

Chery’nin 2023 yılında tescil ettirdiği 230 yeni patentle birlikte sahip olduğu patentlerin sayısı 16 bin 245’e ulaştı.

Chery, patent sayısını 16 bin 245 adede çıkardı
Yayınlama: 17.08.2024
2
A+
A-

Chery, sürdürülebilir kalkınmaya ve çevre dostu üretim teknolojilerine yatırım yapmayı sürdürüyor. Gelişmiş Ar-Ge gücü ve yenilikçi üretim alışkanlığı ile öne çıkan Chery 2023 yılı Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) Raporu’nu yayımladı.

“İnovasyon Odaklılık” konusunu kritik bir başlık olarak değerlendiren raporda, Chery Group Yönetim Kurulu Başkanı Yin Tongyue, teknolojik inovasyonun Chery'nin kuruluşu ve büyümesinin arkasındaki temel ve itici güç olduğunu vurguluyor.

Chery, 2023 yılında teknolojik inovasyonda önemli adımlar atarak 230 patent aldı. Bu başarı, markanın önemli Ar-Ge yeteneklerinin altını çiziyor ve teknolojik ilerlemeyi yönlendirmeye dönük sarsılmaz bağlılığını yansıtıyor. Chery bugüne kadar, 26 binden fazla patent başvurusunda bulundu. Şirketin, yeni enerji, akıllı teknoloji ve geleneksel otomotiv teknolojileri dahil birçok alanda aldığı 16 bin 245 patent, uzun vadeli gelişimi için sağlam bir teknolojik temel oluşturdu.

Chery, teknolojik inovasyonda devam eden girişimleri hedefine ulaştırma bağlamında yeni enerji ve akıllı teknolojilere daha fazla odaklanmak için önümüzdeki beş yılda 100 milyar Yuan yatırım yapmayı planlıyor.

Chery, enerji verimliliği ve akıllı kabin teknolojilerine odaklanan 8 Ortak İnovasyon Araştırma Enstitüsü kurdu. Bu enstitüler, inovatif sonuçların dönüşümünü hızlandırmak ve tamamlayıcı avantajlar ile ortak faydalar elde etmek amacıyla disiplinler arası inovasyonlar üzerinde çalışıyor. Örneğin batarya yönetim sistemlerinde, Chery’nin ortak inovasyon araştırma enstitüsü, sürüş deneyimini geliştirmek ve menzil kaygısını azaltmak için şarj durumu (SOC) tahmininin doğruluğunu endüstri standartlarına göre yüzde 2 artırmaya çalışıyor.

Enstitü, çevre dostu kabinlerin geliştirilmesi bağlamında, kabin hava kalitesini iyileştirmek ve yolcu sağlığını korumak için doğal antibakteriyel kumaşlarla ilgili araştırmalar yürütüyor. Chery ayrıca, çipler, elektrikli hareket sistemleri, akıllı kabinler ve otonom sürüşle ilgili girişimler çerçevesinde otonom sürüş ve geleceğin ulaşımları gibi alanlara odaklanan 300'den fazla laboratuvarı kurma sürecini de ilerletecek.

2023 Chery ESG Raporu, şirketin, teknolojik inovasyon, sürdürülebilir kalkınma ve kurumsal yönetişimdeki olağanüstü başarılarını ve gelecek planlarını detaylandırıyor. Chery, otomotiv endüstrisi için birlikte parlak bir gelecek yaratmak amacıyla küresel bilgelik ve güçten yararlanarak teknolojik inovasyonun temel ilkelerini desteklemeye devam edecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.