Almanya’nın Grafenrheinfeld nükleer enerji santrali yıkıldı

Berlin, 17 Ağustos (Hibya) – Almanya’nın Grafenrheinfeld’deki hizmet dışı bırakılan nükleer enerji santrali kısa bir gecikmenin ardından yıkıldı.

Almanya’nın Grafenrheinfeld nükleer enerji santrali yıkıldı
Yayınlama: 17.08.2024
4
A+
A-

Güney Bavyera eyaletindeki Grafenrheinfeld NGS'nin inşasına 1975 yılında başlanmış ve santral 1982 yılında ticari faaliyete geçmişti. Almanya'nın en eski nükleer enerji santraliydi ancak hükümetin nükleer enerjiden uzaklaşma politikasının bir parçası olarak 2015 yılında kapatıldı.

Santralin 143 metrelik iki soğutma kulesinin yıkımının başlangıçta yerel saatle 17.30'da yapılması planlanmıştı, ancak atom enerjisi yanlısı bir aktivistin yıkımı protesto etmek için direklerden birine tırmanmasının ardından yıkım yaklaşık üç saat ertelendi.

Dönemin Çevre Bakanı Barbara Hendricks santralin kapatılmasının “nükleerden çıkışın ilerlediğine dair gözle görülür bir işaret” olduğunu söyledi.

Hendicks 2015'te “Devre dışı kalan her nükleer enerji santrali, nükleer enerji santrallerinin kullanımıyla bağlantılı olan sözde artık riski azaltıyor ve enerji arzımızın yeniden düzenlenmesinde bizi bir adım ileriye taşıyor” dedi.

Ancak Alman Sanayi Federasyonu'nun (BDI) eski Başkanı Ulrich Grillo, nükleer santrallerin devreden çıkarılmasının da olumsuz etkileri olabileceği uyarısında bulundu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.