İsveç polisi, suç çetelerine karşı Danimarka’da görevlendirilecek

Stockholm, 17 Ağustos (Hibya) – İsveçli çocuk ve gençlerin Danimarkalı çeteler adına şiddet içeren suçlar işlemek üzere Kopenhag’a gitmelerini engellemek amacıyla İsveç polisi ilk kez önleyici olarak Danimarka’da görev yapacak.

İsveç polisi, suç çetelerine karşı Danimarka’da görevlendirilecek
Yayınlama: 17.08.2024
1
A+
A-

Önümüzdeki haftadan itibaren İsveç' in güneyinden memurlar kalıcı olarak Kopenhag'da görevlendirilirken Danimarkalı memurlar da Malmö'deki İsveç operasyon odasına katılmış olacak.

Benzeri görülmemiş sınır ötesi düzenlemeler, geçtiğimiz ay komşu İsveç'ten gelen şüphelilerin karıştığı ölümcül silahlı saldırılar ve el bombası gibi silahların bulundurulması gibi bir dizi ciddi olayın ardından geldi.

İsveç polisi 12 yaşından küçük çocukların Danimarkalı çeteler tarafından suç işlemek üzere araba ya da toplu taşıma araçlarıyla sınırı geçmeleri için sosyal medya üzerinden devşirildiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay Kopenhag'ın Norrebro mahallesindeki sakin bir meydan olan Blagards Plads'ta meydana gelen silahlı saldırı ile ilgili olarak 16 yaşındaki İsveçli bir çocuk cinayete teşebbüs şüphesiyle tutuklandı.

 Bu hafta ise 25 yaşındaki İsveçli bir adam Kopenhag'ın Tingbjerg bölgesinde iki el bombası taşırken tutuklandı.

Şiddet olayları, Øresund köprüsü üzerinden kısa bir tren yolculuğu olan Malmö ve Kopenhag arasındaki trenlerde sınır kontrollerinin arttırılmasına ve Danimarka'nın başkentinde polis memurlarının suç şüphesi bulunmayan yerlerde rastgele kontroller yapmasına izin verilen özel polis bölgelerinin oluşturulmasına da yol açtı.

Kopenhag polisi, şiddetin Danimarka'daki iki suç grubu arasında kaynayan bir çatışmanın sonucu olduğunu söyledi. Bunlardan birinin Kopenhag çevresinde üslendiğini, diğerinin ise sabit bir üssü olmadığını ve büyük ölçüde Danimarka dışından kontrol edildiğini düşünüyorlar.

İsveç'te birkaç yıldır silahlı ve bombalı saldırılar yaşanırken, gençlerin suç işlemek üzere Danimarka'ya gitmesinin son bir ay içinde ortaya çıkan yeni bir gelişme olduğu düşünülüyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.