TUZFEST ateşi, tuz kasede yandı

Çankırı Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

TUZFEST ateşi, tuz kasede yandı
Yayınlama: 16.08.2024
2
A+
A-

Çankırı Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Belediye önünde bir araya gelen yerli ve yabancı festival ziyaretçileri, festival ateşini 3. kez Atatürk Anıtı alanında yaktı.

Vatandaşlar, Jandarma Mehteran Birliği ve engeli olan bireylerin de yer aldığı yarenlerin arkasında yürüdü. Atatürk Anıtı’na gelen Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, birlikte yürüdüğü protokol konukları ile ellerindeki meşaleleri yaktı. Festival ateşi, Tuz Cenneti Çankırı’da tuzdan kasenin içinde yakıldı. Yakılan ateş ile üç gün sürecek TUZFEST’24 etkinlikleri başlamış oldu.

Anıt alanında yakılan festival ateşinin ardından konvoy, Jandarma Mehteran Birliğinin çaldığı marşlar ve maskotlar eşliğinde Fuar Yolu alanına kadar yürüdü. TUZFEST’in maskotu kılıç dişli kaplan TUZİ ise ilgi gördü. Kucaklama Taşı Alt Geçidinden geçen kalabalığın üzerine açılan Türk bayrağının içinden güller döküldü. Kortej yürüyüşüne vatandaşlar da evlerinin balkonlarından alkışlayarak ve Türk bayrağı sallayarak eşlik etti.

TUZFEST ateşi, tuz kasede yandı

Fuar Yolu’na kurulan Yöresel Ürünler Pazarı’nın açılışı da yapıldı. Alana ulaşan vatandaşlar, içerisinde el işi, takı, hediyelik eşya, yöresel yiyecek, oyuncak, ahşap ürünlerin yer aldığı 53 stanttan oluşan Yöresel Ürünler Pazarı’nı gezdi.

Protokol ve vatandaşlar, Yöresel Ürünler Pazarı’nın ardından Çarşamba Pazarı alanına kurulan Sanayi Fuarı’nın açılışını yaptı. Çankırı’nın yerli üreticilerinin ve sanayicilerinin yer aldığı fuarda, bayilerle birlikte 60 stant açıldı. Sanayi Fuarı, 18 Ağustos Pazar akşamı saat 20.00’ye kadar açık olacak.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.