Sudan’da paramiliter saldırıda en az 80 kişi öldü

Stockholm, 16 Ağustos (Hibya) – Paramiliter Hızlı Destek Güçleri’nin (RSF) Sudan’ın orta kesimindeki Sinnar eyaletinde bir köye düzenlediği saldırıda en az 80 kişi öldürüldü.

Sudan’da paramiliter saldırıda en az 80 kişi öldü
Yayınlama: 16.08.2024
1
A+
A-

Sinnar Gençlik Buluşması'ndan yapılan açıklamada, “RSF, beş günlük kuşatmanın ardından dün (Perşembe) Sinnar eyaletindeki Jalqni köyüne (Abu Hujar bölgesi) kanlı bir saldırı düzenledi ve en az 80 kişiyi öldürdü” denildi.

Açıklamada, “Saldırı, RSF'nin köyden kızları kaçırmaya çalışması ve köy sakinlerinin buna direnmesi üzerine gerçekleşti ve bu katliama yol açtı” denildi.

Açıklamada, “RSF milislerinin” vatandaşların direnişine ayrım gözetmeksizin ateş açarak ve evlere baskın düzenleyerek karşılık verdiği belirtildi.

RSF olayla ilgili olarak henüz bir yorumda bulunmadı.

Haziran ayından bu yana RSF, eyaletin başkenti Singa da dahil olmak üzere Sinnar eyaletinin büyük bölümünü kontrol ederken, Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) doğu Sinnar bölgesini kontrol ediyor.

Uluslararası Göç Örgütü'ne göre Sinnar eyaletindeki çatışmalar 725 bin'den fazla insanı yerinden etti.

Sudan, 15 Nisan 2023'ten bu yana SAF ve RSF arasında en az 16 bin 650 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ölümcül bir çatışmaya sahne oluyor. BM'nin son verilerine göre Sudan'da tahminen 10.7 milyon kişi ülke içinde yerinden edilmiş durumda ve yaklaşık 2.2 milyon kişi de komşu ülkelere sığınmış durumda.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.