Başkan Altay, 3. Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri’nin açılışını yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri”nin açılışı gerçekleştirildi.

Başkan Altay, 3. Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri’nin açılışını yaptı
Yayınlama: 16.08.2024
2
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. “Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri” başladı.

Kapu Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından Bedesten içerisinde Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından Konya İl Müftüsü Ali Öge’nin yaptığı dua ve kesilen kurdeleyle “Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri”nin açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, geleneksel hale gelen alışveriş günlerinin Konya ticareti için çok önemli olduğuna değindi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bedesten’in Konya’nın kalbi olduğunu belirterek, “Bedesten hem alışverişin hem kültürün kalbi. Bedesten Alışveriş Günleri ile hem Bedesten’in ticari hareketliliğini artırmayı hem de alışveriş yapan insanlarımıza bir katkı sağlamayı arzu ediyoruz. İlk yıl Bedesten ile başlamıştık sonra Türbeönü Çarşıları eklendi programımıza. İnşallah bugün lansmanını gerçekleştirdiğimiz Sur İçi Çarşıları da eklendikçe bu bölgede alışveriş daha hareketli hale gelecek” dedi.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, oda başkanları ile esnafların ve vatandaşların katıldığı açılışın ardından protokol mensupları misafirlere çorba ikram etti.

Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri kapsamında; temsili kıyafetler ile tarihi canlandırmalar, Mehteran Topluluğu konserleri, sokak müzisyenleri, antika ürünlerin yer aldığı stantlar ve çocuk etkinlikleri ziyaretçilerle buluşacak. Program süresince ayrıca; karakalem, çini, testi, cam üfleme, ebru sanatı, tezhip, deri işleme sanatı, kaligrafi gibi sanat uygulamaları da yapılacak.

 3. Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri, 18 Ağustos Pazar gününe kadar 10.00-23.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.