Kısacık: Yıkılan hiçbir bina insanlarımızın hayatından önemli değil

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, 17 Ağustos Gölcük depreminin yıl dönümünde açıklama yaptı.

Kısacık: Yıkılan hiçbir bina insanlarımızın hayatından önemli değil
Yayınlama: 16.08.2024
2
A+
A-

aKısacık, çıklamasında Türkiye’nin, Gölcük depreminin üzerinden geçen 25 yıl içinde depreme hazırlık konusunda yetersiz kaldığının altını çizerek, “25 yıldır hiçbir ders çıkarmadık.” dedi.

Türkiye’nin bir deprem bölgesi olduğunu kaydeden Kısacık, Gölcük Depremi’nden bugüne hazırlık konusunda yeterli ve ciddi adımların atılmadığını vurgulayarak, “Bu büyük felaket, binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, yaralanmasına ve evsiz kalmasına yol açtı. Büyük kayıpların ve acıların yaşandığı Gölcük depreminin üzerinden geçen 25 yılda hiçbir ders çıkarmadık. Depremlere dirençli şehirler, afet ve koordinasyon gibi depremlere hazırlık konularında yeterli ve ciddi atımların atılmadığı gerçeğini, 6 Şubat Deprem Felaketinde yaşadığımız daha büyük ve acı kayıplar gözler önüne sermiştir.” dedi.

 17 Ağustos Gölcük Depremi sonrasında depremlere dirençli yapıların inşası konusunda atılan önemli adımların kağıt üzerinde kaldığının altını çizen Kısacık şunları söyledi:

“Gölcük Depremi’nin ardından yapı denetimi ve kentsel dönüşüm konularında önemli adımlar atılması bekleniyordu. Ancak yapı denetimi denetimsizliğe, kentsel dönüşüm projeleri de rant odaklı yaklaşımlara takılarak deprem gerçeği unutuldu. 6 Şubat Depremlerinde de birçok binanın deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmediğini, rant odağıyla ve para hırsıyla inşa edilen bu binaların enkazı altında kalan on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle öğrendik. Rant ve denetimsizlikle oluşan ihmaller zincirinin bedelini canlarımızla ödedik. Yıkılan hiçbir bina insanlarımızın hayatından daha önemli değil.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.