Ekmen:Gençlerin ve vatandaşların ruh sağlığı için kurumlar, psikolog istihdamını artırmalı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye’de artan psikolojik buhran, şiddet ve intihar vakalarına dikkat çekti.

Ekmen:Gençlerin ve vatandaşların ruh sağlığı için kurumlar, psikolog istihdamını artırmalı
Yayınlama: 16.08.2024
2
A+
A-

Ekmen, ülkenin büyük bir psikolojik buhran içerisinde olduğunu ifade ederek “Sadece 48 saat içerisinde ülke genelinde yaşanan vakalar, toplumsal psikolojinin ne kadar derin bir krizde olduğunu gözler önüne seriyor. İnsanlar mutlu değil, güven hissi trajik bir düşüş içerisinde. Güven hissini kaybeden insanlar, ya kendilerine ya da başkalarına zarar veriyorlar.” dedi. Ekmen, psikolojik krizin birçok farklı toplum kesiminde farklı şekillerde ortaya çıktığını belirtti.

Ekmen, intihar vakalarındaki artışın kaygı verici olduğunu belirterek, Batman'da son bir ay içerisinde 10'dan fazla intihar vakasının kaydedildiğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'na çağrıda bulunarak, 2015 yılında söz verilmiş olan aile psikologu uygulamasının acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Ekmen, “Sağlık Bakanımız Kemal Memişoğlu, aile psikoloğu uygulamasını özel olarak ele almalı. Bu, ailelerin psikolojik sağlığını korumak adına hayati bir adımdır” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a da seslenen Ekmen, aile danışmanlığı kadrolarında psikologlara öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a seslenen Ekmen, cezaevlerinde ve adliyelerde psikolojik destek hizmetlerinin yetersiz olduğunu belirtti.

Özellikle gençler arasında artan ruhsal sıkıntılara dikkat çekerek Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a da çağrıda bulunan Ekmen, “Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, lütfen gençlerin içinde bulunduğu bu buhran haline karşı, Kredi Yurtlar Kurumu, Spor Genel Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl müdürlükleri aracılığıyla psikolog görevlendirmeleri yaparak bu gençlerin sıkıntılarının giderilmesi yönünde adım atınız” dedi.

Ekonomik sıkıntıların da psikolojik sorunları derinleştirdiğini belirten Ekmen, “Ekonomik zorluklar, işsizlik veya alınan maaşın yetersizliği, insanları intihara ya da saldırganlığa sevk ediyor. Devletin, özellikle bu durumda olan vatandaşlara yönelik psikolojik destek hizmetlerini artırması gerekiyor” şeklinde konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.