Filistin Direniş Örgütü sözcüsü: Ateşkes görüşmelerinden henüz ‘olumlu sinyaller’ gelmedi

Stockholm, 16 Ağustos (Hibya) – Filistin İslami Direniş Örgütü sözcüsü Usame Hamdan, Doha’da devam eden ateşkes görüşmelerinin durumu hakkında Al Jazeera’ye konuştu.

Filistin Direniş Örgütü sözcüsü: Ateşkes görüşmelerinden henüz ‘olumlu sinyaller’ gelmedi
Yayınlama: 16.08.2024
2
A+
A-

Hamdan, görüşmelere doğrudan katılmayan Filistin İslami Direniş Örgütü'nün müzakerelerin ne durumda olduğuna dair henüz net bir resme sahip olmadığını, ancak yetkililerinin İsrail'in olumlu sinyaller gönderdiğine inanmak için bir nedenleri olmadığını söyledi.

Hamdan, “Arabulucular hala boşlukları doldurmaktan bahsediyor, ancak İsrail tarafının daha fazla koşul eklediği ve yeni konulardan bahsettiği açık,” dedi. “Süreci baltalamaya çalıştıklarına inanıyorum.”

Hamdan özellikle İsrail'in Gazze'deki Philadelphi Koridoru üzerinde güvenlik kontrolünü sürdürmesi ihtimaline karşı çıkarak Filistin İslami Direniş Örgütü'nün daha önce arabuluculardan güvence aldığı Şerit'ten “tamamen çekilme” talebini sürdürdüğünü söyledi.

Hamdan, İsrail'in “olumlu sinyaller” vermesi halinde Filistin İslami Direniş Örgütü'nün görüşmelere katılmaya istekli olacağını ancak bunun henüz gerçekleşmediğini söyledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.