Moskova: ABD terörizmi meşrulaştırıyor

Moskova, 16 Ağustos (Hibya) – Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, ABD’yi Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatlarına yönelik sabotajın sorumluluğunu Ukrayna’daki “kuklalarına” yıkmaya çalışmakla suçladı.

Moskova: ABD terörizmi meşrulaştırıyor
Yayınlama: 16.08.2024
1
A+
A-

Rusya'nın ABD elçisi, Ukrayna'nın Kuzey Akım doğalgaz boru hattını havaya uçurduğu yönündeki haberler karşısında Washington'un sessiz kalmasının bir oyun olduğunu söyledi.

Antonov Cuma günü Telegram'da yaptığı bir paylaşımda, Washington'un Ukrayna'nın Kuzey Akım saldırısına karıştığına dair haberleri ele alma konusundaki isteksizliğinin “gösterge” olduğunu söyledi.

Wall Street Journal Çarşamba günü, Rus gazını Almanya'ya ve Batı Avrupa'nın geri kalanına ulaştırmak için inşa edilen kilit enerji altyapısını bozan 2022 saldırısının bir grup Ukraynalı askeri komutan ve iş adamı tarafından planlandığını bildirdi.

ABD'li yayın organının kaynaklarına göre, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy başlangıçta operasyonu onaylamıştı. Daha sonra CIA'in baskısı üzerine operasyonu iptal etmeye çalıştığı, ancak ülkenin o dönemki başkomutanı Valery Zaluzhny'nin kendisine bunun için çok geç olduğunu, çünkü sabotaj grubunun çoktan gönderildiğini ve onunla temas kurmanın mümkün olmadığını söylediği bildirildi.

Perşembe günü konuyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, “Wall Street Journal'ın bu konudaki haberi hakkında yorum yapmayacağım” dedi .


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.