Çin ülkeye girişlerde ”maymun çiçeği” virüsünü izleyecek

Stockholm, 16 Ağustos (Hibya) – Çin, küresel bir sağlık acil durumu olarak ilan edilen mpox belirtileri gösteren denizaşırı ülkelerden gelenleri taramaya başlayacağını açıkladı.

Çin ülkeye girişlerde ”maymun çiçeği” virüsünü izleyecek
Yayınlama: 16.08.2024
1
A+
A-

Çin medyasının haberlerine göre Çin gümrük yetkilileri Cuma günü yaptıkları açıklamada, mpox hastalığından etkilenen ülke veya bölgelerden gelen kargo ve konteyner gemileri de dahil olmak üzere tüm uçak ve gemilerin sağlık işleme önlemlerine uyması gerekeceğini söyledi.

Gümrükler Genel İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, mpox vakalarıyla temas halinde olan veya ilgili semptomları gösteren kişilerin ülkeye girişte beyanda bulunmaları gerekiyor.

Açıklamada belirtiler arasında “ateş, baş ağrısı, sırt ağrısı, miyalji, şişmiş lenf düğümleri, deri ve mukoza zarı döküntüleri” yer alıyor.

Tarama tedbirleri altı ay sürecek ve etkilenen ülkelerin listesi Dünya Sağlık Örgütü bilgilerine göre güncellenecek.

Küresel sağlık yetkilileri Perşembe günü İsveç'te yeni bir mpox virüsü türünün bulaştığını teyit ederek bu vakayı Afrika'da giderek büyüyen bir salgınla ilişkilendirdi. İsveç'teki vaka, DSÖ'nün hastalığı küresel bir halk sağlığı acil durumu ilan etmesinden bir gün sonra ortaya çıktı.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.