Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölücü terör örgütüne karşı mücadelede tarihi kazanımlar elde ettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde düzenlenen Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “Tam 40 yıldır milletimizin başına bela edilen bölücü terör örgütüne karşı mücadelede tarihi kazanımlar elde ettik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölücü terör örgütüne karşı mücadelede tarihi kazanımlar elde ettik
Yayınlama: 15.08.2024
2
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Sizlerin şu birlikteliğini, gönüllere güven veren şu cesaretini gördükçe Türkiye Cumhurbaşkanı olarak inanın hepinizle gurur duyuyorum.

Her birinizi, sizlerin nezdinde Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatımızın bütün mensuplarını yürekten selamlıyorum.

Vatanımızın dört bir yanında ve denizlerimizde görev yapan kahraman arkadaşlarımıza, milletimizin huzur ve esenliği için vatanımızın bekası için, eli tetikte gözü ufukta nöbet tutan tüm güvenlik güçlerimize buradan sevgilerimi gönderiyorum.

Öğrencilerimizin ve ailelerimizin heyecanına, sevincine şahitlik etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Başta dereceye giren kardeşlerim olmak üzere 2023-2024 Akademik Yılı’nı başarıyla tamamlayan tüm evlatlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Eğitim hayatınız boyunca gerek mesleki olarak gerekse diğer hususlarda sizlere destek olan hocalarımıza, komutanlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bugün 774 erkek, 82 kadın, 12 misafir olmak üzere toplam 868 subay ile 3 bin 34 erkek, 215 kadın astsubay öğrencimizi akademimizden mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Böylece farklı branş, uyruk ve rütbelerde toplam 4 bin 117 evladımızı yeni görev yerlerine uğurluyoruz.

Bugüne kadar 4 bin 691 subay, 28 bin 878 astsubayımız jandarmaya, 391 subay, bin 116 astsubayımız ise Sahil Güvenlik Teşkilatımıza katıldı.

Dost ve müttefik ülkelerden gelen 75 uluslararası öğrencimiz, akademideki eğitimlerini başarıyla tamamlayarak ülkelerine döndü. Aynı zamanda ülkemizin fahri elçisi olan bu kardeşlerimizin eğitimleriyle temayüz ettiklerini ve çok iyi yerlere geldiklerini görüyoruz.

Sizlerin de katılımıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatımızın, daha da güçleneceğine inanıyorum.

Jandarma ve Sahil Güvenliğimiz gerçekten ağır bir sorumluluğu yerine getiriyor. Her biriniz millet adına, memleket adına özel bir görevi, kutsal bir görevi icra ediyorsunuz.

Şunu hiçbir zaman unutmayın. Omuzlarınızda sizleri görünce ellerini semaya açan, dua eden, kalbi huzur dolan aziz milletimizin emaneti var. Omuzlarınızda mazlum ve mahzun gönüllerin ağırlığı var.

Sıradan bir mesleğin değil, yükü ağır, vebali ağır, mesuliyeti ağır bir vatan görevinin neferlerisiniz. Her biriniz vatanı, milleti, bayrağı ve ezanı için gözünü kırpmayan kahraman bir milletin evlatlarısınız.

Rabbime bu ülkeye, bu millete, sizler gibi yüreği vatan aşkıyla dolu gençler verdiği için sonsuz hamd ediyorum.

Türkiye, bugün tüm dünyada cesur ve vicdanlı bir duruş sergileyebiliyorsa bunun en önemli sebebi, son 22 yılda güvenlik alanında yakaladığı başarılardır. Tam 40 yıldır milletimizin başına bela edilen bölücü terör örgütün karşı mücadelede tarihi kazanımlar elde ettik.

Son olarak dün kırmızı kategorideki bir caniden de döktüğü bütün kanların hesabını sorduk.

Bundan geriye gidişi kesinlikle söz konusu olmayacak. Terörü, ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkarana kadar azim ve kararlılıkla mücadelemizi süreceğiz.

 Bizim hukuka, kanuna riayet eden hiç kimseyle sorunumuz yok. Ama hukukun dışına çıkanın, kendini devletten, kamu otoritesinden üstün görenin de gözünün yaşına bakmayız.

Vatandaşlarımızın canına, malına, namusuna, huzuruna kastedenlere kesinlikle müsamaha göstermeyiz. Mafyaymış, çeteymiş, insan kaçakçısıymış, teröristmiş, şehir eşkıyasıymış bunların hiçbirine aman vermeyeceğiz.

Cezasızlık algısının, yapanın yanına kar kalıyor algısının, toplumda yerleşmesine hiçbir suretle müsaade edemeyiz.

Sizden isteğim vatandaşı hiçbir zaman ‘Devlet nerede’ diye feryat ettirmemenizdir. Zor anında, dar anında, tehdit altında olduğu anda hızla vatandaşın yanında olacak, elinden tutacak, devletinin gücünü hissettireceksiniz.

Devletin sahibi, aziz milletimizin ta kendisidir. Türkiye Cumhuriyeti; Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi ayrımı olmadan 85 milyonun tamamının ortak yurdudur. Bu millet bizim, bu ülke hepimizin.

Unutmayınız bu mücadelede sizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bugünden itibaren vatan topraklarının her karışında sarp dağlarda, puslu havalarda, fırtınalı denizlerde görev yapacaksınız.

Sizlerden zalime yavuz, mazluma yunus olmanızı bekliyorum. Vatanımızın güvenliğini emanet ettiğimiz siz kahraman jandarmalarımızdan ve sahil güvenlik personelimizden hangi şart altında olursa olsun sorumluluklarınızı en güzel şekilde yapmanızı istiyorum. Her birinize güveniyorum.

Sizlere bir kez daha ülkemizin dört bir köşesinde icra edeceğiniz vazifelerinizde muvaffakiyetler diliyorum.

Rabbim yar ve yardımcınız olsun diyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.