Şanlıurfa Valisi Şıldak, GAP TAEM Araştırma İstasyonlarını inceledi

Şanlıurfa, 15 Ağustos (Hibya) – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü bünyesindeki Talat Demirören Araştırma İstasyonu ile Cemile Adıyaman İstasyonunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa Valisi Şıldak, GAP TAEM Araştırma İstasyonlarını inceledi
Yayınlama: 15.08.2024
2
A+
A-

Şanlıurfa’da tarımsal alandaki çalışmaları yakından takip eden Vali Hasan Şıldak’ın ilk adresi Akçakale Yol güzergahındaki Talat Demirören Araştırma İstasyonu oldu.

Ziyaretinde Türkiye’de ilk defa denenen Kanal Üstü Güneş Panelleri Projesi’ni yerinde inceleyen Vali Hasan Şıldak ardından tam otomasyonlu sulama sistemi ile mısırda sulama tarlası, topraksız tarım serası, meyve bahçeleri ile otomasyonlu gübreleme, tıbbi ve aromatik bitkiler üretim ünitesini inceledi.

Şanlıurfa Valisi Şıldak, GAP TAEM Araştırma İstasyonlarını inceledi

Daha sonra enstitü tarafından geliştirilen biber kurutma makinesinin tanıtımını izleyen Vali Şıldak, temaslarına Cemile Adıyaman İstasyonu ile devam etti. Burada da özellikle tahıllar biriminde yeni arpa ve buğday çeşitleri hakkında bilgi alan Vali Şıldak, sebze bahçelerini gezerek pamuk ıslah çalışmalarını inceledi.

Kurumsal çalışmaları başarılı bulduğunu ifade eden Vali Şıldak, yaptığı değerlendirmesinde tarımın Başkenti Şanlıurfa’da yinelenebilir enerji ile tarımsal alanda yerli ve milli üretim için yapılan uygulamaların önemine dikkat çekerek çalışanları tebrik etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.