BM’nin insan hakları şefi Volker Türk: Gazze’de bugün “korkunç bir dönüm noktası”

Stockholm, 15 Ağustos (Hibya) – BM’nin insan hakları şefi Volker Türk, Gazze’den gelen ölü sayısının 40 bin’i aştığı haberinin bugün “korkunç bir dönüm noktası” olduğunu söyledi.

BM’nin insan hakları şefi Volker Türk: Gazze’de bugün “korkunç bir dönüm noktası”
Yayınlama: 15.08.2024
2
A+
A-

Türk'ün açıklaması şöyle:

“Bu akıl almaz durum büyük ölçüde İsrail Savunma Kuvvetlerinin savaş kurallarına uyma konusunda tekrarlanan başarısızlıklarından kaynaklanmaktadır.

“Geçtiğimiz 10 ay boyunca Gazze 'de her gün ortalama 130 kişi öldürüldü. İsrail ordusunun evleri, hastaneleri, okulları ve ibadethaneleri tahrip etmesinin boyutları son derece sarsıcıdır.

“Uluslararası insancıl hukuk (IHL) sivillerin, sivil mülklerin ve altyapının korunmasının taşıdığı büyük önem konusunda son derece nettir. Ofisimiz hem İsrail ordusu hem de Hamas'ın silahlı kanadı da dahil olmak üzere Filistinli silahlı gruplar tarafından UİH'nin ciddi şekilde ihlal edildiğini belgelemiştir.

“Dünya bu katliamı önleme konusundaki yetersizliğini düşünürken, tüm tarafları derhal ateşkesi kabul etmeye, silahlarını bırakmaya ve ölümleri kesin olarak durdurmaya çağırıyorum. Rehineler serbest bırakılmalıdır. Keyfi olarak gözaltına alınan Filistinliler serbest bırakılmalıdır. İsrail'in yasadışı işgali sona ermeli ve uluslararası kabul görmüş iki devletli çözüm gerçeğe dönüşmelidir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.