Yaşar: Aydınlık yarınlar için eğitime destek veriyoruz

Yenimahalle Belediyesi’nin öğrencilere eğitim desteği sağlamak ve eğitim kalitesini artırmak amacıyla hizmete açtığı Destek Eğitim Merkezleri’nde eğitim alan öğrenciler YKS’ye başarı elde etti.

Yaşar: Aydınlık yarınlar için eğitime destek veriyoruz
Yayınlama: 15.08.2024
3
A+
A-

Kurulduğu günden bu yana 4 bin öğrenciyi yükseköğretim sınavlarına hazırlayan Destek Eğitim Merkezleri’nde bu yıl sınava hazırlanan 200 öğrenciden yüzde 60’ı başarı sıralamalarına göre Türkiye’nin adından söz ettiren ve başarılı üniversitelerine kayıt yaptırma fırsatını yakaladı.

YKS sınavına Destek Eğitim Merkezlerinde hazırlanan gençler, eğitmenlerin hazırladığı yoğun çalışma programı ve düzenli olarak yapılan deneme sınavları sonrasında Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda başarıya ulaştı.

Yenimahalleli gençleri yıl boyunca 3 ayrı noktada YKS sınavına hazırlayan Destek Eğitim Merkezleri, öğrencilere tercih döneminde de rehberlik ve danışmanlık hizmeti vererek gençlerin hayalini kurduğu üniversitelere yerleşmesine imkan sundu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle’de kaliteli ve çağdaş eğitimin gelişimi için büyük emek harcıyoruz. Ülkemizin aydınlık yarınlarını iyi yetişmiş ve kendini geliştiren gençlerimizde görüyoruz. Özel eğitim kurumlarının ve etüt merkezlerinin fiyatları her geçen artıyor. Vatandaşlarımız için eğitim ücreti karşılanamaz hale geldi. Yenimahalle Belediyesi olarak 8 yıl önce hizmete açtığımız Destek Eğitim Merkezleri’nden 16 bin’e yakın öğrencimiz faydalandı. Bu merkezlerde LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilerimizin başarısı göğsümüzü kabartıyor. Öğrencilerimizin başarısı için yıl boyunca emek harcayan eğitimcilerimize teşekkür ediyor, sınavlarda başarıya ulaşarak üniversiteyi kazanan öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.