Harran Üniversitesi Hastanesi’nde ender rastlanan operasyon gerçekleştirildi

Şanlıurfa, 14 Ağustos (Hibya) – Şanlıurfa’da evde yüksek hızlı havalı silahla oyun oynarken kazara vurulup ağır yaralanan 12 yaşındaki bir çocuk, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Harran Üniversitesi Hastanesi’nde ender rastlanan operasyon gerçekleştirildi
Yayınlama: 14.08.2024
1
A+
A-

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Bölümü'nde gerçekleştirilen operasyonda, 12 yaşındaki Erdal Güler’in kalp boşluğuna saplanan mermi, Dr. Öğr. Üyesi M. Ziya Bağış ve ekibi tarafından başarılı bir şekilde çıkarıldı. Ameliyat sonrası Erdal Güler sağlığına kavuştu.

Dr. Öğretim Üyesi M. Ziya Bağış, operasyonun ayrıntılarını şu şekilde açıkladı:

“Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdussemet Hazar ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Boleken ile birlikte oldukça ilginç bir vakayı ele aldık. 12 yaşındaki hastamız, yüksek hızlı havalı silahla yanlışlıkla vurulmuş ve mermi göğüs kemiğinden girerek göğüs boşluğuna düşmüş. İlk tetkiklerde merminin kalp içinde olup olmadığı netleşmedi. Çocuk hemen yoğun bakıma alındı ve ameliyat kararı alındı. Kapalı yöntemle yapılan ameliyatta, merminin kalp boşluğuna girdiği tespit edilerek başarılı bir şekilde çıkarıldı.”

Dr. Bağış, operasyonun dünya literatüründe çok nadir görülen vakalardan biri olduğunu belirtti ve çocukların ateşli silahlardan uzak tutulması gerektiğini vurguladı.

Harran Üniversitesi Hastane Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, 12 yaşındaki hastaya ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Başhekim Kırhan, ailelerin çocuklarıyla ilgili güvenlik önlemlerini artırmaları ve çocukları silah veya kesici aletlerden uzak tutmaları konusunda uyardı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.