Lavrov: Tarih boyunca Rusya, çok dinli bir ülke olmuştur

Moskova, 13 Ağustos (Hibya) – Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 2. Uluslararası Budist Forumu’nun düzenleyicilerine ve katılımcılarına hitaben bir mesaj gönderdi.

Lavrov: Tarih boyunca Rusya, çok dinli bir ülke olmuştur
Yayınlama: 13.08.2024
1
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, gönderdiği mesajda, “Tarih boyunca Rusya, çok dinli bir ülke olmuştur. Budizm, yüzyıllardır Ortodoks Hristiyanlık, İslam ve Yahudilik ile birlikte geleneksel dinlerden biri olarak uygulanmaktadır. Bu bağlamda, geçen yıl başlatılan bu girişimin, forumda birçok ülkeden temsilcilerin, akademisyenlerin ve kamuoyu önderlerinin katılımıyla kanıtlandığı üzere, oldukça yerinde olduğunu belirtmekten memnuniyet duyuyorum.” dedi.

Toplantıların, özellikle çok kutuplu uluslararası düzenin ortaya çıkmaya devam ettiği bir dönemde, kültürler arası ve dinler arası diyaloğun gelişmesine ek bir ivme kazandırdığını aktaran Lavrov, “Ayrıca, bu toplantılar, milletler arasında dostluk ve karşılıklı anlayış atmosferini pekiştiriyor ve ortak acil sorunların çözümüne yönelik işbirliği çabalarını teşvik ediyor.” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.