Bakan Bolat: İhracat Akademimizi hayata geçiriyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ticaret Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı arasında iş birliği ile kurulan İhracat Akademisi’ni hayata geçirdiklerini duyurdu.

Bakan Bolat: İhracat Akademimizi hayata geçiriyoruz
Yayınlama: 13.08.2024
3
A+
A-

Bakan Bolat, sürdürülebilir ihracatı sağlamak, ihracatçılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü kazandırmak ve sektörün ihtiyaç duyduğu donanımlı iş gücünü yetiştirmek amacıyla Ticaret Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı arasında iş birliği ile kurulan İhracat Akademisi'ni hayata geçirdiklerini açıkladı.

Bugün Ticaret Bakanlığı'nda YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile birlikte kuruluş protokolünü imzaladığı “İhracat Akademisi”nin Türkiye ekonomisine ve ihracat ailesine hayırlı bereketli olmasını dileyen Bolat, ''İhracat Akademisi kapsamında; Ticaret Bakanlığımızın uzmanları, sektörün önde gelen temsilcileri ve iş birliği yapacağımız üniversitelerin mümtaz öğretim üyeleri tarafından ihracatçılarımıza eğitimler verilecek. Bu eğitimlerle, dış ticaretin tüm süreçlerine hakim, küresel rekabet ortamında başarılı olabilecek donanımlı iş gücü yetiştirilecek.'' dedi.

2002 yılında Türkiye'de sadece 32 bin ihracatçı firma varken, 2024 yılında 140 bin ihracatçı firmaya ulaşıldığını kaydeden Bolat, şöyle devam etti:

''İhracatı geliştirme faaliyetlerimiz ve İhracat Akademisinde yetiştireceğimiz ihracatçılarımızla, hedefimiz 2030 yılında 200 bin ihracatçı firma sayısına ulaşarak, güçlü bir ihracatçı ordusuna sahip olmaktır.''

Bolat, İhracat Akademisi'nde uygulanacak müfredatın Ticaret Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu ve sektör temsilcilerinden oluşan Akademik Danışma Kurulu tarafından titizlikle hazırlanacağı bilgisini vererek, bu müfredatın uluslararası pazarları analiz etmekten müşteri bulmaya, lojistikten gümrükleme işlemlerine, finansmandan markalaşmaya kadar ihracatın her aşamasına yönelik kapsamlı bir eğitim sunacağını bildirdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.