Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden “Haydi Tarladan Sofraya” projesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticinin emeğini doğrudan tüketiciye ulaştırmayı amaçlayan “Haydi Tarladan Sofraya” projesi hayata geçirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden “Haydi Tarladan Sofraya” projesi
Yayınlama: 13.08.2024
4
A+
A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tarım sektöründeki üreticilerin emeğini daha değerli kılmak ve tüketicilere taze, doğal ürünler ulaştırmak amacıyla “Haydi Tarladan Sofraya” projesi başlatıldı.

Bu kapsamda ilk etapta belirlenen 5 satış noktası, üreticilerin ürünlerini doğrudan vatandaşlara ulaştıracak. Mehmet Akif Ersoy Pazar Yeri, Alaeddin Yavaşca Eğitim Merkezi yanı (Karataş), Derekenarı Tur Otobüsleri Park Alanı (Kalealtı), Kırsal Terminal içi (Çıksorut) ve Kuzeyşehir 1. Etap’ta kurulan noktaların üreticilerin pazar sıkıntısını ortadan kaldırması bekleniyor.

Proje hakkında açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin bereketli topraklara sahip olduğunu aktararak şunları söyledi:

“İl Başkanımızla birlikte sahayı gezdiğimizde böyle bir ihtiyacı gördük. Bu ihtiyacı görünce de biz çözüm üretme ve halkımızın derdine derman olma noktasında 22 yıldır alandayız. Bugün de ‘Haydi Tarladan Sofraya’ diyoruz. Tarlada üretilen ürün hızlı bir şekilde sofralarda olacak. Aracı olduğunda maliyet yükseliyor, beklediği zaman ürün zarar görüyor. Tarladan sofraya hızlı bir şekilde gidecek şekilde önemli 5 noktayı belirledik. Halkımıza hayırlı olsun. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak ben ve arkadaşlarım sizlerin emrinizde ve hizmetinizdeyiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.