DEVA Partili Ekmen: Mali Müşavirler adil olmayan ücret tarifesi altında eziliyor

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, mali müşavirlerin, yeminli mali müşavirlerin, serbest muhasebecilerin ölçüsüz bir iş yükü ve adil olmayan bir ücret tarifesi altında ezildiğini belirtti.

DEVA Partili Ekmen: Mali Müşavirler adil olmayan ücret tarifesi altında eziliyor
Yayınlama: 13.08.2024
1
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen Deva Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Mali Müşavirler Odası Odaları Birliği (TÜRMOB), siyasetçilerin ve meslek mensuplarının katılımıyla Ankara’da yapılan mitingleri hatırlatarak, mitingde 12 başlıkta mali müşavirlerin, muhasebecilerin sorunları ifade edildiğini vurguladı.

Mükelleflerin neyle karşılaşacaklarına dair bir farkındalıkların olmadığını aktaran Ekmen, “Mevcut uygulama böyle devam ederse; 3 ayda bir yapılacak yani geçici vergi dönemlerinde ortada olmayan sanal bir kar ortaya çıkacak. Bu sanal kar da vergi olarak geri dönecek. Zaten zor durumda olan başta KOSGEB olmak üzere en küçük esnafından en büyük yatırımcısından kadar herkesi bir bumerang gibi adeta vuracak. Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odamızın bütün meslek örgütlerinde duyarlılık yaratmaya çalıştığı konu bu. Enflasyon düzeltmesinin doğru bir şekilde yapılması, enflasyon düzeltmesine ihtiyaç var” dedi.

DEVA Partili Ekmen, mali müşavirlerin birçok sorunla boğuştuğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Mali müşavirlerin bugün itibariyle enflasyon düzeltmesiyle ilgili aktif bir sorunları dışında genel olarak mesleğin yıllara sahip birikmiş sorunlarına dair talepleri var. Mesleki yükten kaynaklanan, ailelerini ihmal eden, sağlıklarını ihmal eden, hatta bu yük nedeniyle intihara kadar varan birikmiş sorunları var. Adli tatil var ama bir mali tatil yok. Mali müşavirlerin gerçek bir mali tatil uygulaması talebi var.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.