Olimpiyat üçüncüsü milli güreşçi Taha Akgül, Ankara’da vatandaşlar tarafından karşılandı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları serbest stil güreş müsabakalarında 125 kiloda mücadele eden ASKİ Sporlu milli güreşçi Taha Akgül, Kırgız rakibi Aiaal Lazarev’i yenerek bronz madalya kazandı. Bu sonuçla aktif güreş kariyerini sonlandıran Akgül, Ankara Esenboğa Havaalanı’nda vatandaşlar tarafından karşılandı.

Olimpiyat üçüncüsü milli güreşçi Taha Akgül, Ankara’da vatandaşlar tarafından karşılandı
Yayınlama: 13.08.2024
0
A+
A-

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda altın, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan ASKİ Sporlu milli güreşçi Taha Akgül, Paris'te üçüncü olimpiyat madalyasına ulaşarak aktif güreş kariyerini noktaladı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları serbest stil güreş müsabakalarında 125 kiloda mücadele eden Akgül, Kırgız rakibi Aiaal Lazarev'i 7-0 yenerek bronz madalya kazandı. Türkiye'ye dönen Akgül’ü Ankara Esenboğa Havaalanında ASKİ Spor Kulübü yöneticileri, antrenörler, takım arkadaşları ve vatandaşlar karşıladı. 

Kariyerinde 3 kez dünya şampiyonluğu, 11 kez Avrupa şampiyonluğu ve 3 olimpiyat madalyası olan Taha Akgül, duygusal bir olimpiyat süreci yaşadığını belirterek şunları söyledi:

“Altın madalya için gereken her şeyi yaptık. Yarı finalde müsabakanın sonucunu maalesef hakemlerin kararı belirledi. Bir olimpiyat ve dünya şampiyonunun maçında böyle bir karar olmamalıydı. Gönül isterdi ki altın madalya ile bu kariyeri sonlandıralım. Hak etmediğim bir şekilde mağlubiyet aldım. Altın madalyayı alsaydık ülke sıralamasında 25 -30 sıra yükselecektik. Üzgünüz. Bu madalyada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm takım arkadaşlarıma, hocalarımıza, Milli takıma aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a. Sağ olsunlar oraya geldiler, bizle vakit geçirdiler. Onlara gerçekten altın madalya hediye etmek istiyordum. Çok istediler, dua ettiler. Artık daha mütevazı bir şekilde ailemle vakit geçireceğim. Ondan sonra yine ülkem için hizmet etme anlamında ne gerekiyorsa üzerimize düşen vazifeyi yerine getireceğiz. Bizim misyonumuz burada bitmiyor. Bizden sonraki genç arkadaşlarımıza tecrübemizi aktarmak için elimizden geleni yapacağız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.