İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Çin Dışişleri Bakanı Wang ile görüştü

Tahran, 12 Ağustos (Hibya) – İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bagheri ile Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, telefonla görüşerek, bölgesel gelişmeler ve iki ülkeyi ilgilendiren konuları ele aldı.

İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Çin Dışişleri Bakanı Wang ile görüştü
Yayınlama: 12.08.2024
1
A+
A-

Bagheri, 25 yıllık kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasının hayata geçirilmesi ve bölgesel ve uluslararası konularda istişarelerin sürdürülmesi için iki ülke arasındaki stratejik bağların güçlendirilmesi ve genişletilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İsrail'in Gazze'deki El-Tabin Okulu'na düzenlediği vahşi saldırı ve onlarca evsiz sivilin öldürülmesine değinen İran Dışişleri Bakan Vekili, Çin hükümetine eylemi kınadığı için teşekkür etti.

Bagheri, İran İslam Cumhuriyeti'nin, İsrail'in saldırganlığına karşı toprak bütünlüğünü ve egemenliğini savunma hakkının doğal ve meşru olduğunu vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, telefon görüşmesinde İran İslam Cumhuriyeti'nin Batı Asya bölgesinde önemli ve etkili bir role sahip olduğunun altını çizerek, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilere işaret etti. İran'ın bölgedeki en önemli ve güçlü ülkelerden biri olduğunu ve Çin ile İran'ın birbirlerinin stratejik ortakları olduğunu söyledi.

Wang, İran ve Çin'in bölgesel istikrar ve güvenliğin sağlanması ve desteklenmesindeki rolüne değinerek, Pekin'in Tahran'daki son terör saldırısını kesin bir dille kınadığını ve bu eylemin uluslararası hukukun temel ilkelerinin ciddi bir ihlali ve İran'ın egemenliğine ve onuruna yönelik bir saldırı olduğuna inandığını, Gazze'deki ateşkes sürecine doğrudan zarar verdiğini ve bölgenin istikrarını ve güvenliğini baltaladığını söyledi.

Çin'in, İran'ın egemenliğini, güvenliğini ve ulusal onurunu savunma yönündeki hukuki çabalarını desteklediğini ve bölgede barış ve istikrarın korunması amacıyla İran ile yakın iletişimi sürdürmeye istekli olduğunu kaydetti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.