Ösen: Önlem alınmazsa bu yıl domates tarlada kalacak

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, geçtiğimiz hafta düşük fiyatlar nedeniyle isyan eden domates üreticilerinin yaşadıkları sorunları meclise taşıdı.

Ösen: Önlem alınmazsa bu yıl domates tarlada kalacak
Yayınlama: 12.08.2024
2
A+
A-

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Ösen, “Çiftçilerimiz haklı isyanlarını İzmir Kınık’ta traktörleriyle konvoy oluşturup kornolarına basarak, Manisa Turgutlu’da mahsulleriyle birlikte tarlalarını sürerek ve Bursa’da otoyolu trafiğe kapatarak gösterdiler. Tarım ve Orman Bakanının çiftçilerimizin taleplerine kayıtsız kalmayıp sorunu çözmek için adım atması gerekiyor.” dedi.

Alım fiyatlarının düşüşünde, geçtiğimiz yıl uygulanan ihracat yasağı ve plansız tarım politikaları olduğunu vurgulayan Ösen, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Çiftçilerin belirttiğine göre 2024 yılında kilogram maliyeti 3 ila 4 lira arasında değişen domatesin, kilogram alım fiyatı bu dönemde 1.7 lira olarak belirlenmiş durumdadır. 2023 yılında 3 lira olan alım fiyatının bu yıl neredeyse yüzde 50’lik bir düşüş yaşadığı görülmektedir. 2023 yılındaki ihracat yasağının domates piyasasında ciddi sorunlar ortaya çıkardığı, plansız tarım politikalarının zararlarını sonuç olarak üreticilerimizin tamamı tecrübe etmektedir. Mevcut şartlar altında domates ve salçalık domatesin tarlada kalma tehlikesi ortaya çıkmıştır. Geçtiğimiz haftalarda çiftçilerimiz bu tehlikeyi İzmir Kınık’ta traktörleriyle konvoy oluşturup kornolarına basarak, Manisa Turgutlu’da tarlalarını mahsulleriyle birlikte sürerek, Bursa’da Otoyolu trafiğe kapatarak dile getirdiler. Tarım ve Orman Bakanı başta olmak üzere hükümetin çiftçilerimizin isyanına kayıtsız almayarak sorunu çözmek için adım atmaları gerekiyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.