UNESCO Toplantısı Bornova’da gerçekleşti

Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Valilik İcra Kurulu UNESCO Toplantısı’nda, İzmir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini koruma ve tanıtma konuları ele alındı.

UNESCO Toplantısı Bornova’da gerçekleşti
Yayınlama: 12.08.2024
1
A+
A-

Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Valilik İcra Kurulu UNESCO Toplantısı’na İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanı Abdülaziz Ediz, İzmir Tarih Projesinin yürütücüsü Gökhan Kutlu, Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin ve birçok yetkili katıldı. 

Toplantıda İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu Toplantısı hakkında bilgi verildi. Yassıtepe ve Yeşilova höyüklerinin üst örtü projelerinin hazırlanması, Yeşilova Höyüğüʼnün kamulaştırılması ve Yeşilova Höyüğü ile Yassıtepe Höyüğü arasında ziyaretçi rotasının projelendirilmesi gibi konular değerlendirildi. 

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, toplantıda yaptığı konuşmada İzmir’in bilinen tarihini 8 bin 500 yıl öncesine dayandıran Yeşilova Höyüğü ve Yassıtepe Höyüğü kazılarının önemine değindi. Eşki, bu kazıların kentin kültürel tarihsel zenginliğine büyük katkı sağladığını belirterek, Bornova Belediyesi bünyesinde bir Müze Müdürlüğü kurulduğunu hatırlattı. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.