“Afrika-Çin işbirliği büyük başarılara imza atacak”

Zanzibar Devlet Başkanı Mwinyi, Afrika-Çin işbirliğinin büyük başarı kazanacağına inandıklarını açıkladı.

“Afrika-Çin işbirliği büyük başarılara imza atacak”
Yayınlama: 09.08.2024
2
A+
A-

Zanzibar Devlet Başkanı Mwinyi, Afrika-Çin işbirliğinin büyük başarı kazanacağına inandıklarını açıkladı. Çin'in, Afrika kıtasının gelişmesine büyük katkı sağladığını belirten Mwinyi, Çin'in modernleşme ve kalkınma alanındaki başarılarından övgüyle söz etti.

Tanzanya'ya bağlı Zanzibar'ın Devlet Başkanı Hüseyin Ali Mwinyi, Afrika-Çin işbirliğinin daha büyük başarılar kaydedeceğine inandıklarını açıkladı.

Çinli yatırım şirketlerinin proje imza törenine katılan Devlet Başkanı Mwinyi, bu yılın Tanzanya ve Çin arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 60. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Mwinyi geçen 60 yıl boyunca Çin'in, Tanzanya'nın ve hatta tüm Afrika kıtasının kalkınmasında büyük katkıları olduğunu, Afrika-Çin işbirliğinin gelecekte daha büyük başarılar elde edeceğini söyledi.

Konuşmasında Çin'in modernleşme ve kalkınma alanındaki başarılarından övgüyle söz eden Mwinyi, Beijing'de düzenlenecek olan 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu (FOCAC) Zirvesi'ni dört gözle beklediğini ve Tanzanya'nın Çin'den daha fazla yatırım çekmesini umduğunu söyledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.