GTech Akademi mezunlarının işleri hazır

Teknoloji sektörüne iş gücü desteği sunan “GTech Akademi” 10’uncu yılında yeni mezunlar verdi. Bugüne kadar teknoloji alanında eğitim almış 700’ün üzerinde gence profesyonel dünyanın kapılarını açan GTech, Akademi mezunlarının bir kısmını kendi bünyesinde istihdam ediyor.

GTech Akademi mezunlarının işleri hazır
Yayınlama: 08.08.2024
3
A+
A-

Teknoloji sektörüne iş gücü desteği sunan “GTech Akademi” 10’uncu yılında yeni mezunlar verdi. Bugüne kadar teknoloji alanında eğitim almış 700’ün üzerinde gence profesyonel dünyanın kapılarını açan GTech, Akademi mezunlarının bir kısmını kendi bünyesinde istihdam ediyor.

“Gençler hepimizin en büyük sorumluluğu” mottosuyla 2014 yılında teknoloji alanında yükseköğretim görmüş gençleri sektöre hazırlamak amacıyla eğitimlerine başlayan GTech Akademi, 10’uncu yılında verdiği 117 mezun ile toplamda eriştiği mezun sayısını 700’e çıkarttı.

Dünyada hızla gelişen teknoloji alanındaki, donanımlı ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılayarak sektörünün gelişimine katkı sağlama misyonuyla bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen GTech Akademi, gençlerin üniversitede aldıkları akademik bilgiyi pratik bilgiler ile birleştirerek donanımlı bireyler olarak iş dünyasına adım atmalarını sağlıyor. Sektörde 20 yılı aşan engin bilgi ve deneyimini teknolojiye gönül veren gençlerle paylaşarak onları iş dünyasına hazırlayan ve her yıl akademiden mezun olan katılımcıların yaklaşık yüzde 75’ini kendi bünyesinde istihdam eden GTech,  böylece hem katılımcıların kendi geleceklerini inşa etmelerine hem de sektöre yetişmiş eleman sağlanmasına destek oluyor.

Geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmek ve sektöründeki nitelikli iş gücünü artırmak amacıyla hayata geçirilen GTech Akademi, üniversiteden yeni mezun gençleri sektörün ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda geliştiren bir eğitim programı sunuyor. GTech Akademi kapsamında; günümüzün en önemli teknolojileri olan finansal teknolojiler, bankacılık teknolojileri, veri mühendisliği, veri yönetimi, veri bilimi, yapay zeka teknolojileri, veri tabanı, veri ambarı ve iş zekası, büyük veri ve analitik, kurumsal performans yönetimi ve finansal risk yönetimi alanlarında teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

10’uncu yılında da yoğun ilgi gören Akademi’ye bu sene 3 bin 800 genç başvurdu. GTech yöneticilerinin titizlikle yaptıkları değerlendirmeler ve gerçekleştirilen yüz yüze mülakatlar sonrasında seçilen 117 genç Akademi kapsamında yeni nesil teknolojileri, uygulamalı bir şekilde öğrenme fırsatı yakaladı.

GTech Yönetici Ortağı Özgür Sarıgül, “10 yıl önce ‘En büyük sorumluluğumuz gençlerimiz’ mottosu ile çıktığımız yolculukta yüzlerce gencimize yatırım yaparak onları iş dünyasına hazırladık. GTech Akademi ile yıllara dayanan engin deneyimimizi gençlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Teknoloji sektörü çok hızlı gelişiyor ve yetkin insan kaynağına erişmek sektör için önemli bir sorun olmaya başlıyor. Bu soruna çözüm yaratmak ve bu alanda kendini geliştirerek profesyonel hayatta yükselmeyi hedefleyen gençlere kapılarımızı açarak onlara eşsiz bir fırsat sunuyoruz. Çünkü üniversitelerde verilen teorik derslerin pratik hayatın dinamikleri ile güçlendirerek yetkin insan kaynağına ulaşmanın mümkün olacağını düşünüyoruz. GTech olarak yetkin insan kaynağının bizim dünya çapında güçlü bir oyuncu olabilmemizin temel dinamiğini olacağını biliyoruz ve GTech Akademi’nin de bizim için çok önemli bir kaynak olduğunu düşünüyoruz. Eğitim alan gençlere teknik bilginin yanında iş hayatının dinamiklerini de anlatıyor, tüm bunların yanında mentorluk desteği de sunuyoruz.” dedi.

GTech Hakkında:

2000 yılında kurulan GTech, birçok farklı sektörlerdeki deneyimlerini, global teknolojik gelişmelerle birleştirerek kurumlara katma değer yaratan ürünler ve çözümler sunmaktadır. Dijital dönüşüm yolculuklarında kurumlara güvenli bir rehber olan GTech, sektördeki hızlı değişime kolay uyarlanan çözümleri ile şirketlerin teknolojik altyapısını modern platformlara taşıyarak daha rekabetçi olmalarını sağlayan son derece çevik bir yapıya sahiptir. Müşteri odaklı yaklaşımı, verinin her katmanı ve her alanı üzerinden edindiği bilgi ve derin saha tecrübesi ile GTech,  Finansal Teknolojiler ve Veri Analitiği olmak üzere 2 ana başlık altında uçtan uca hizmetlerini sunmaktadır. Finansal Teknolojiler alanında; Ana bankacılık ürünü Symphony Banking, Tüketici finansmanı ürünü Symphony Lending, Dijital Kanal ürünü Symphony Digital, API ve açık bankacılık ürünü Symphony LABs, Yasal raporlama ürünü Magic Reports, Kredi Skorlama ürünü Eyeqube Engine, Davranışsal Risk Analizi ürünü Eyeqube Riskwise ve Moody’s Analytics Risk Yönetimi ürünlerini sağlamaktadır. Analitik alanında; Büyük Veri ve Analitik, Veri Ambarı ve İş Zekası, Sistem ve Veri Tabanı Yönetimi, Bütçe Planlama ve Finansal Konsolidasyon hizmetleri ile Analitik Sigortacılık ürünü Wiseboard Insurance, Perakende Analitik Dashboard ürünü Wiseboard Retail, Perakende Satış ve Stok Tahminleme ürünü Eyeqube Retail ve İK Bütçe Planlama ürünü Cubeview HR’ı sağlamaktadır. TÜBİTAK, Üniversiteler, iş ortakları iş birliği ve bütünsel yaklaşımı ile sektörlerin ihtiyaçlarını ön görerek AR-GE merkezlerinde değer yaratan çözümlere odaklanan GTech, uzun süredir Avrupa ve İngiltere’deki müşterilerine hizmet vermenin yanı sıra 2022 yılında Dubai ofisini açarak Körfez Bölgesi’de, 2024 yılında ise Bakü ofisini açarak Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetlerdeki kurumların dijital dönüşümlerine rehberlik etmektedir. E-Turquality “Bilişimin Yıldızları” Programı’na bilişim sektöründen kabul edilen ilk 25 şirket arasında yer alarak global marka olma yolculuğunda önemli bir ayrıcalık kazanan GTech, Suudi Arabistan ve Doğu Afrika’da da iş ortaklarıyla büyümeyi hedefliyor.

Daha fazla bilgi için: https://www.gtech.com.tr/


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.